4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Тобрекс 2X кап.глаз.3мг/мл 5мл фл.-капельн.№1

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ТОБРЕКС® 2х
(TOBREX® 2х )

Торговое название
ТОБРЕКС® 2Х

Международное название
Міжнародна непатентована назва: Tobramycin

Латинское название
TOBREX 2х

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви: тобраміцин;
4-[2,6-діаміно-2,3,6-тридіокси-?-Д-глюкопіранозил)-6-[3-аміно-3-діокси-?-Д-глюкопіранозил]-2-діоксистрептамін;
основні фізико-хімічні властивості: стерильний розчин;
склад: 1 мл розчину містить тобраміцину 3 мг;
допоміжні речовини: камедь ксантанова, бензододецинія бромід, маніт, трометамол, кислота борна, полісорбат 80, сірчана кислота та/або натрію гідроксид (для кор. рН) та вода очищена.

Форма выпуска
Краплі очні, 3 мг/мл по 5 мл у флаконах-крапельницях № 1

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в офтальмології. Протимікробні засоби. Код АТС S01А A12.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка. Тобраміцин – це антибіотик з групи аміноглікозидів, що протидіє як грампозитивним, так і грамнегативним мікроорганізмам. Виявляє бактерицидну дію за рахунок пригнічення комплексу поліпептидів і синтезу у рибосомах бактерій. Дія тобраміцину описана in vitro шляхом визначення мінімальної пригнічуючої концентрації (МПК), що вимірює активність антибіотика проти кожного виду бактерій. Оскільки МПК тобраміцину дуже низька проти більшості очних патогенних організмів, він вважається антибіотиком широкого спектра дії. Були встановлені критичні значення МПК, що визначають чутливість або резистентність бактеріальної культури до певного антибіотику. Існуюче критичне значення МПК для тобраміцину, щодо відповідних видів бактерій, враховує властиву чутливість видів, а також максимальну концентрацію та фармакокінетичні значення залежності концентрація-час, виміряні у сироватці після перорального застосування. Визначення цих критичних значень, що поділяє мікроорганізми на чутливі та резистентні, використовувались у визначенні клінічної ефективності антибіотиків, що застосовувалися системно. Однак при місцевому застосуванні антибіотика у високих концентраціях безпосередньо на місце інфекції визначення критичних значень більше не придатне. Більшість мікроорганізмів, які можна було б класифікувати як стійкі шляхом визначення критичних значень при системному застосуванні, насправді добре реагують на місцеве лікування.
Під час клінічних досліджень розчин тобраміцину, що застосовувався місцево, виявив ефективність проти багатьох штамів існуючих очних патогенних організмів у пацієнтів, які брали участь у дослідженнях. Вважається, що деякі з цих очних патогенних організмів є “стійкими”, базуючись на визначенні критичних значень при системному застосуванні. Під час клінічних досліджень було продемонстровано, що тобраміцин є ефективним проти таких патогенних мікроорганізмів при поверхневих інфекціях ока:
грампозитивні бактерії:
Staphylococcus aureus (чутлива до метициліну або – резистентна*);
Staphylococcus epidermidis (чутлива до метициліну або – резистентна*);
Інші коагуляза -негативні види Staphylococcus;
Streptococcus pneumoniaе (чутлива до пеніциліну або – резистентна*);
Інші види Streptococcus.
*Фенотип резистентності b-лактамів (тобто метициліну; пеніциліну), не пов’язаний із фенотипом резистентності аміноглікозидів, та обидва не пов’язані з вірулентністю та фенотипами патогенних організмів. Виявлено, що багато стафілококів, стійких до метициліну, є стійкими до тобраміцину (та інших аміноглікозидних антибіотиків). Однак ці стійкі стафілококові культури (як визначено критичними значеннями МПК), зазвичай з успіхом реагують на лікування тобраміцином, що застосовується місцево.
грамнегативні бактерії:
Acinetobacter spp;
Citrobacter spp;
Enterobacter spp;
Escherichia coli;
Haemophilus influenzae;
Klebsiella pneumoniae;
Moraxella spp;
Proteus mirabilis;
Pseudomonas aeruginosa;
Serratia marcescens.
Фармакокінетика. Абсорбція тобраміцину через тканини рогівки та кон’юнктиви є досить низькою, тому після місцевого офтальмологічного застосування мінімальна кількість тобраміцину абсорбується в око.

Показания к применению
Показання для застосування. Лікування поверхневих бактеріальних інфекцій ока, таких як кон’юнктивіти, спричинені чутливими або умовно чутливими до тобраміцину мікроорганізмами.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози. Закапувати ТОБРЕКС® 2х по 1 краплі у кон’юнктивальний мішок(-ки) ураженого ока (очей) 2 рази на день (ранком і ввечері) протягом 7±1 днів. При гострих захворюваннях закапувати 4 рази протягом дня у перший день. Далі слід закапувати по 1 краплі в кожне око двічі на день до кінця періоду лікування, який дорівнює 7±1 день.
Застосування у пацієнтів літнього віку
Немає необхідності в корегуванні дози у пацієнтів похилого віку.
Застосування у дітей та підлітків
ТОБРЕКС® 2х може застосовуватися у дітей віком 1 рік і старше з дозуванням таким же, як у і дорослих. Однак інформація щодо застосування препарату в педіатрії обмежена.
Застосування при порушеннях функції печінки та нирок.
Системна абсорбція тобраміцину при місцевому офтальмологічному застосуванні дуже низька. У випадку супутньої терапії з системним застосуванням антибіотиків з групи аміноглікозидів слід здійснювати моніторинг за концентрацією в сироватці крові для підтримки необхідного терапевтичного рівня.

Побочные эффекты
Побічна дія. Під час проведення клінічних досліджень не було повідомлень про будь-які серйозні офтальмологічні або системні побічні дії, пов’язані із застосуванням препарату ТОБРЕКС® 2х. Найбільш поширеними побічними ефектами, пов’язаними із застосуванням препарату, були симптоми очної алергічної реакції, які включали свербіж, очну гіперемію та сльозотечу. Кожна з цих реакцій виникала у 1,5% пацієнтів.
При проведенні клінічних досліджень препарату ТОБРЕКС® 2х були отримані повідомлення про наступні побічні дії, які оцінювалися як безперечно, ймовірно або можливо пов’язані з лікуванням. Їхнє виникнення було або частим (1,5%), або незначним (0,7%).
Офтальмологічні ефекти
Часті: свербіж, очна гіперемія, сльозотеча.
Поодинокі: очні алергічні реакції, виділення з ока, очний дискомфорт, кон’юнктивальний набряк, набряк повік, еритема повік, порушення функції повік.
Системні ефекти
Не було повідомлень про будь-які системні побічні ефекти, пов’язані із застосуванням очних крапель ТОБРЕКС® 2х у клінічних дослідженнях.

Противопоказания
Протипоказання. Підвищена чутливість до тобраміцину або до будь-якого з компонентів препарату.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Клінічні дослідження, щодо взаємодії ТОБРЕКСу® 2х з іншими лікарськими засобами не проводилися.
У разі супутньої терапії із застосуванням інших місцевих офтальмологічних препаратів слід дотримуватись інтервалу 5–10 хвилин між їх застосуванням.

Передозировка
Передозування. Передозування є малоймовірним через невелику місткість кон’юнктивального мішка. Абсорбція тобраміцину при ковтанні практично дорівнює нулю, тому токсичний вплив після випадкового ковтання не очікується.

Особенности применения
Особливості застосування. Призначається для місцевого офтальмологічного застосування.
Не має даних щодо застосування препарату у дітей віком до 1 року.
У деяких пацієнтів може з’явитися чутливість до аміноглікозидів при місцевому застосуванні. У разі виникнення серйозних побічних реакцій або реакції підвищеної чутливості слід припинити застосування препарату.
Як і при застосуванні інших антибіотиків, тривале застосування тобраміцину може призвести до надмірного зростання нечутливих мікроорганізмів, включаючи гриби. При виникненні суперінфекції має бути призначена відповідна терапія.
Щоб попередити забруднення кінчика крапельниці та розчину, необхідно дотримуватись обережності і не торкатися повік, прилеглих ділянок або інших поверхонь кінчиком флакона-крапельниці. Зберігайте флакон щільно закритим після застосування.
Не має достатнього досвіду застосування препарату у дітей віком до 1 року.
Контактні лінзи
Не має досвіду застосування препарату ТОБРЕКС® 2х у носіїв контактних лінз.
Оскільки консервант бензододецинію бромід може абсорбуватися м’якими контактними лінзами необхідно рекомендувати - не застосовувати ТОБРЕКС® 2х під час носіння контактних лінз. Слід зачекати 10–15 хвилин після інстиляції ТОБРЕКСу® 2х, перш ніж вставляти контактні лінзи.
Вплив на здатність керувати автомобілем і працювати з механізмами. Як і у випадку застосування інших очних крапель, тимчасова нечіткість зору або інші порушення зору можуть впливати на здатність керувати автотранспортом або механізмами. Якщо нечіткість зору виникає під час закапування, пацієнту необхідно зачекати доти, доки зір проясниться, перш ніж керувати автотранспортом або працювати з механізмами.
Вагітність
Клінічний досвід застосування тобраміцину в період вагітності є обмеженим. Системне лікування аміноглікозидами негативно впливає на слуховий нерв та призводить до глухоти. Оскільки при місцевому застосуванні ТОБРЕКСу® 2х системна абсорбція є низькою, ризик вважається незначним, але при застосуванні ТОБРЕКСу® 2х у період вагітності слід зважати на вищезгадане.
Жінки, що годують груддю
При системному лікуванні тобраміцин потрапляє у молоко людини у кількості, що становить ризик виникнення шкідливого впливу на дитину. При місцевому застосуванні ТОБРЕКСу® 2х системна абсорбція є низькою, тому ризик вважається незначним, але його слід брати до уваги при призначенні даного препарату жінкам, що годують груддю.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі нижче 30C у місцях, недоступних для дітей. Не використовувати більше 4 тижнів після першого відкриття флакона. Термін придатності – 2 роки.

Упаковка
Краплі очні, 3 мг/мл по 5 мл у флаконах-крапельницях № 1

Производитель и его адрес
Виробник, країна: "Alcon Cusi S.A.", Іспанія

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.