4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Лорано ОДТ табл.10мг N7

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
Лорано ОДТ
(Lorano® ODT)

Торговое название
ЛОРАНО ОДТ

Международное название
Міжнародна непатентована назва: Loratadine

Латинское название
Lorano ODT

Общая характеристика
Склад лікарського засобу:
діюча речовина: loratadine;
1 таблетка містить лоратадину мікронізованого 10 мг;
допоміжні речовини: аспартам (Е 951), кислота лимонна безводна, кремнію діоксид колоїдний безводний, крохмаль кукурудзяний, лактоза безводна, магнію стеарат, натрію кроскармелоза, маніт (Е 421), сорбіт (Е 420), кросповідон, кремнію діоксид колоїдний водний, полісорбат 80V, повідон, целюлоза мікрокристалічна, підсолоджувач - ароматизатор апельсиновий.
Лікарська форма. Таблетки, що диспергуються в ротовій порожнині
Білі, круглі, плоскі таблетки.

Форма выпуска
Форма випуску: Таблетки, що диспергуються в ротовій порожнині, по 10 мг № 7, № 20

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група.
Антигістамінні засоби для системного застосування. Код АТС R06AX13.

Фармакологические свойства
Лоратадин – антигістамінний засіб – селективний блокатор периферичних Н1-гістамінових рецепторів. Протиалергічний ефект розвивається протягом перших 30 хв після прийому препарату, досягає максимуму протягом 8 - 12 годин і триває 24 години. Препарат не впливає на центральну нервову систему, не чинить антихолінергічної та седативної дії, не впливає на швидкість психомоторних реакцій, оскільки лоратадин та його метаболіти не проникають через гематоенцефалічний бар’єр. Препарат чинить комплексну протиалергічну, протиексудативну та протисвербіжну дію.
Після перорального приймання лоратадин швидко і добре всмоктується і піддається інтенсивному метаболізму при першому проходженні, головним чином, під впливом CYP3A4 і CYP2D6. Основний метаболіт – дезлоратадин – фармакологічно активний і відповідає за клінічний ефект. Максимальна концентрація лоратадину і дезлоратадину в плазмі досягається між 1 - 1,5 і 1,5 - 3,7 годинами після застосування.
Зв’язування лоратадину з білками плазми – 97 - 99 %, його метаболіту – 73 - 76 %.
Середній період напіввиведення у здорових пацієнтів – 8,4 години для лоратадину і 28 годин – для основного метаболіту.
Приблизно 40 % введеної дози виводиться з сечею і 42 % – з калом впродовж 10 днів, головним чином, у формі кон’югованих метаболітів. Приблизно 27 % введеної дози виводиться з сечею за перші 24 години. Менше 1 % активної субстанції виводиться в незміненому вигляді як лоратадин або дезлоратадин.
Біодоступність лоратадину і його активного метаболіту пропорційні дозі.
Одночасне вживання їжі уповільнює всмоктування лоратадину, але не впливає на клінічний ефект. У пацієнтів з хронічними порушеннями функції нирок середній період напіввиведення лоратадину і його метаболіту суттєво не відрізняється від такого для здорових пацієнтів. У пацієнтів з хронічними порушеннями функції нирок гемодіаліз не впливає на фармакокінетику лоратадину та його активного метаболіту.
У пацієнтів з хронічними захворюваннями печінки алкогольної етіології пікові рівні концентрації лоратадину у плазмі зростають удвічі, тоді як фармакокінетичний профіль активного метаболіту суттєво не відрізняється від такого для пацієнтів з нормальною функцією печінки. Період напіввиведення лоратадину та його метаболіту зростає при захворюванні печінки.
Лоратадин і його метаболіт виділяються в грудне молоко.

Показания к применению
Показання для застосування.
Симптоматичне лікування сезонного і цілорічного алергічного риніту і хронічної ідіопатичної кропив’янки.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Таблетки можна застосовувати незалежно від прийому їжі. При застосуванні таблеток слід дотримуватися обережності і брати їх тільки сухими руками.
Таблетку слід покласти на язик і зачекати, доки вона повністю розчиниться, запивати таблетки не треба.
Дорослим і дітям старше 12 років призначають по 10 мг (1 таблетка) 1 раз на добу.
Дітям віком до 12 років з масою тіла більше 30 кг призначають по 10 мг (1 таблетка) 1 раз на добу.
Пацієнти з порушеннями функції печінки повинні приймати більш низьку початкову дозу, оскільки кліренс лоратадину в хворих цієї групи може знижуватися. Для дорослих і дітей з масою тіла понад 30 кг рекомендується прийом 10 мг лоратадину через день.
Для пацієнтів літнього віку або для пацієнтів з нирковою недостатністю корекція дози не потрібна.

Побочные эффекты
Побічні ефекти.
У дітей віком до 12 років найчастішими побічними реакціями можуть стати головний біль, втомлюваність, нервозність.
У дорослих і підлітків можливі головний біль, сухість у роті, втомлюваність, сонливість, безсоння, підвищення апетиту. Під час досліджень спостерігалися поодинокі випадки запаморочення, алопеції, анафілаксії, порушення функції печінки, тахікардії.

Противопоказания
Протипоказання.
Підвищена чутливість (алергія) до компонентів препарату.
Дитячий вік до 2 років.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.
При одночасному застосуванні лоратадину з кетоконазолом, еритроміцином, циметидином, флуконазолом, флуоксетином відмічалося підвищення концентрації лоратадину в плазмі, але це підвищення не мало клінічного значення, у тому числі за даними ЕКГ.
Алкоголь не посилює ефект лоратадину.

Передозировка
Передозування.
Симптоми: головний біль, сонливість, тахікардія.
Лікування: промивання шлунка. Терапія симптоматична. Специфічний антидот відсутній. Лоратадин не виводиться шляхом гемодіалізу.

Особенности применения
Особливі застереження.
З обережністю призначають пацієнтам з порушеннями функції печінки або нирок.
Терапію Лорано ОДТ слід припинити при виникненні алергічної реакції або тяжких побічних ефектів.
Прийом Лорано ОДТ слід припинити не менше ніж за 48 годин до проведення шкірних проб, оскільки можна отримати хибні результати.
Препарат містить лактозу і сорбіт, тому його не слід призначати пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, дефіцитом лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції.
Препарат містить аспартам. Аспартам є джерелом фенілаланіну, який може бути небезпечним для пацієнтів хворих на фенілкетонурію.
Застосування у період вагітності або годування груддю. Безпека застосування препарату в період вагітності не встановлена, тому Лорано ОДТ не слід призначати вагітним. Лоратадин виділяється у грудне молоко, тому за необхідності прийому препарату годування груддю слід припинити.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. У клінічних дослідженнях не відмічалися будь-які порушення у пацієнтів, які приймали лоратадин. Однак пацієнтів слід попередити про можливість виникнення у поодиноких випадках сонливості, що може вплинути на здатність керувати автотранспортними засобами або працювати зі складними механізмами.
Діти. Ефективність і безпека застосування таблеток Лорано ОДТ по 10 мг не встановлена для дітей віком до 2 років (для пацієнтів віком від 1 до 2 років препарат застосовують у вигляді суспензії). Таблетки по 10 мг не застосовують дітям з масою тіла менше 30 кг.

Условия и сроки хранения
Термін придатності. 2 роки.
Умови зберігання.
Зберігати в захищеному від вологи місці, в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Производитель и его адрес
Виробник, країна: "Lek Pharmaceuticals d.d." підприємство компанії "Sandoz" для "Sandoz Pharmaceuticals d.d", Словенія

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.