4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Фенотропил табл.100мг №10

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ФЕНОТРОПИЛ®

Торговое название
ФЕНОТРОПИЛ ®

Латинское название
PHENOTROPIL®)

Общая характеристика
Загальна характеристика:
Хімічна назва:
N-карбамоіл-метил-4-феніл-2-піролідон.
основні фізико-хімічні властивості:
таблетки від білого до білого з жовтуватим або кремуватим відтінком кольору, круглої форми з плоскою поверхнею зі скошеними краями.
склад:
1 таблетка містить 100 мг фенотропілу;
допоміжні речовини:
лактоза, крохмаль картопляний, кальцію стеарат.

Форма выпуска
Форма випуску:
Таблетки по 100 мг №10, №30

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група.
Психостимулюючі та ноотропні засоби
. Код АТС N06BX.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка.
Фенотропіл виявляє прямий активуючий вплив на інтегративну діяльність головного мозку, сприяє консолідації пам’яті, покращує концентрацію уваги і розумову діяльність, полегшує процес навчання, підвищує стійкість тканин мозку до гіпоксії і токсичного впливу, виявляє протисудомну дію і анксіолітичну активність, регулює процеси активації і гальмування центральної нервової системи, покращує настрій.
Фенотропіл виявляє позитивний вплив на обмінні процеси та кровообіг мозку, стимулює окислювально-відновні процеси, підвищує енергетичний потенціал організму за рахунок утилізації глюкози, покращує реґіонарний кровотік в ішемізованих ділянках мозку. Підвищує вміст норадреналіну, дофаміну і серотоніну в мозку, не впливає на рівень вмісту гама-аміномасляної кислоти (ГАМК), не зв’язується ні з ГАМКА, ні з ГАМКВ рецепторами, не чинить помітного впливу на спонтанну біоелектричну активність мозку.
Фенотропіл не чинить впливу на дихання і серцево-судинну систему, виявляє маловиражений діуретичний ефект, має анорексигенну активність при курсовому застосуванні.
Стимулююча дія фенотропілу виявляється у його здатності виявляти помірно виражений ефект відносно рухових реакцій, у підвищенні фізичної працездатності, у вираженому антагонізмі каталептичній дії нейролептиків, а також у послабленні вираженості снодійного ефекту етанолу та гексеналу.
Психостимулююча дія фенотропілу переважає в ідеаторній сфері. Помірний психостимулюючий ефект препарату поєднується із анксіолітичною активністю, підвищує настрій, виявляє деякий аналгезуючий ефект, підвищуючи поріг больової чутливості.
Адаптогенна дія фенотропілу виявляється у підвищенні стійкості організму до стресу в умовах надмірних психічних і фізичних навантажень, при стомлюваності, гіпокінезії та іммобілізації, при низьких температурах.
На фоні прийому фенотропілу відзначено покращання зору, яке виявляється у збільшенні гостроти, яскравості та розширенні полів зору.
Фенотропіл покращує кровопостачання нижніх кінцівок.
Фенотропіл стимулює вироблення антитіл у відповідь на введення антигену, що вказує на його імуностимулюючі властивості, але у той же час він не сприяє розвитку гіперчутливості негайного типу і не змінює алергічну запальну реакцію шкіри, яку спричинило введення чужорідного білка.
При курсовому застосуванні фенотропілу не розвивається лікарська залежність, толерантність, “синдром відміни”.
Дія препарату проявляється після одноразової дози, що важливо при застосуванні препарату в екстремальних умовах.
Фенотропіл не має тератогенних, мутагенних, канцерогенних та ембріотокичних властивостей. Токсичність – низька, летальна доза у гострому експерименті становить 800 мг/кг.

Фармакокинетика
Фармакокінетика.
Фенотропіл швидко всмоктується, проникає в різні органи і тканини, легко проходить крізь гематоенцефалічний бар’єр. Абсолютна біодоступність препарату при пероральному застосуванні становить 100 %. Максимальна концентрація в крові досягається через 1 год, період напіввиведення становить 3 - 5 год. Фенотропіл не метаболізується в організмі і виводиться з організму в незміненому вигляді. Приблизно 40% препарату виводиться із сечею і 60% препарату виводиться із жовчю і потом.

Показания к применению
Показання для застосування.
Захворювання центральної нервової системи різного ґенезу, особливо пов’язані із судинними захворюваннями і порушеннями обмінних процесів у мозку, які супроводжуються погіршенням інтелектуально-мнестичних функцій, зниженням рухової активності.
Невротичні стани, які проявляються млявістю, підвищеною виснаженістю, зниженням психомоторної активності, порушенням уваги, погіршенням пам’яті, зниженням застосування інформації.
Депресії легкої і середньої тяжкості.
Психоорганічні синдроми, що проявляються інтелектуально-мнестичними порушеннями та апатико-абулічними явищами, а також млявоапатичні стани при шизофренії.
Судомні стани.
Ожиріння (аліментарно-конституціонального ґенезу).
Профілактика гіпоксії, підвищення стійкості до стресу, корекція функціонального стану організму в екстремальних умовах професійної діяльності з метою попередження розвитку втоми і підвищення розумової і фізичної працездатності, корекція добового біоритму, інверсія циклу “сон-неспання”.
Хронічний алкоголізм (з метою зменшення явищ астенії, депресії, інтелектуально-мнестичних порушень).

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Внутрішньо, одразу після прийому їжі. Доза препарату та тривалість лікування повинні визначатися лікарем. Дози варіюють залежно від особливостей стану хворого. Середня разова доза становить 150 мг (від 100 мг до 250 мг); середня добова доза становить 250 мг (від 200 мг до 300 мг). Максимальна допустима доза становить 750 мг на добу. Рекомендується розділяти добову дозу на 2 прийоми. Добову дозу до 100 мг слід приймати одноразово в ранкові часи, а вище 100 мг – розділити добову дозу на два прийоми. Тривалість лікування може варіювати від 2-х тижнів до 3-х місяців. Середня тривалість лікування становить 30 днів. За необхідності курс може бути повторений через місяць.
Для підвищення працездатності – 100 - 200 мг одноразово зранку, протягом 2-х тижнів (для спортсменів – 3 дні).
Рекомендована тривалість лікування для хворих з аліментарно-конституціональним ожирінням становить 30 - 60 днів у дозуванні 100 - 200 мг один раз на день (зранку).
Не рекомендується приймати фенотропіл пізніше 15-ї години.

Побочные эффекты
Побічна дія.
Безсоння (у випадку приймання препарату пізніше 15-ї години). У деяких хворих у перші 1 - 3 дні прийому препарату може виникнути психомоторне збудження, гіперемія шкіряних покривів, відчуття тепла, підвищення артеріального тиску.

Противопоказания
Протипоказання.
Індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами.
Може посилювати дію препаратів, що стимулюють центральну нервову систему, антидепресантів та ноотропних препаратів.

Передозировка
Передозування.
У разі перевищення терапевтичної дози – симптоматична терапія.

Особенности применения
Особливості застосування.
При надмірному психоемоційному виснаженні на фоні хронічного стресу і стомлення, хронічного безсоння одноразовий прийом фенотропілу в першу добу може спричинити різку потребу у сні. Таким хворим в амбулаторних умовах слід рекомендувати починати курсове приймання препарату в неробочі дні.
Фенотропіл застосовують з обережністю для лікування хворих з тяжкими ураженнями печінки і нирок, тяжким перебігом артеріальної гіпертензії, хворих на атеросклероз, а також хворих, які перенесли раніше панічні атаки, гострі психотичні стани, що перебігають із психомоторним збудженням – внаслідок можливості загострення симптомів тривоги, паніки, галюцинацій і марення, а також у хворих, які схильні до алергічних реакцій на ноотропні препарати групи піролідону.
Препарат не слід призначати при вагітності і годуванні груддю через відсутність даних клінічних досліджень.
Не рекомендується призначення препарату дітям у зв’язку з відсутністю досвіду застосування у цій віковій групі.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання.
Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 30 °С.
Термін придатності – 5 років.

Условия отпуска
Умови відпуску:
за рецептом (№30-за рецептом); без рецепта (№10-без рецепта)

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.