4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Риссет табл.п/о 2мг №60

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
РИССЕТ
(RISSET®)

Торговое название
РИССЕТ

Международное название
Міжнародна непатентована назва: Risperidone

Латинское название
RISSET

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви: risperidone;
3-[2-[4-(6-фтор-1,2-бензизоксазол-3-іл)піперидино] етил]-6, 7, 8, 9-тетрагідро-2-метил-4Н-піридо[1, 2-a]піримідин-4-он;
основні фізико-хімічні властивості:
таблетки по 1 мг: круглі двоопуклі таблетки білого кольору, вкриті плівковою оболонкою;
таблетки по 2 мг: круглі двоопуклі таблетки світло-оранжевого кольору, вкриті плівковою оболонкою. На одному боці таблетки мають напис “PLIVA”, на іншому – розділені рискою навпіл;
таблетки по 3 мг: круглі двоопуклі таблетки жовтого кольору з зеленкуватим відтінком, вкриті плівковою оболонкою;
таблетки по 4 мг: круглі двоопуклі таблетки зеленого кольору, вкриті плівковою оболонкою, розділені рискою навпіл;
склад: 1 таблетка містить рисперидону 1 мг, 2 мг, 3 мг, 4 мг;
допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, натрію крохмалю гліколят (тип А), тальк, магнію стеарат;
оболонка: опадрай II 31F58914 білий, барвники: сансет жовтий (Е110), хіноліновий жовтий (Е104), індигокармін (Е132).

Форма выпуска
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 1 мг № 20, № 60
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 2 мг № 20, № 60
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 3 мг № 20, № 60
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 4 мг № 20, № 60

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група. Антипсихотичні засоби. Код АТС N05A X08.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка. Рисперидон є антипсихотичним засобом, який виявляє також седативну, протиблювотну та гіпотермічну дію. Це селективний моноамінергічний антагоніст, який виявляє високу афінність до серотонінергічних 5-НТ2 та дофамінергічних D2-рецепторів. Рисперидон зв’язується також з альфа1-адренергічними рецепторами і, з меншою афінністю, з Н1-гістаміновими та альфа2-адренергічними рецепторами. Рисперидон не виявляє афінності до холінергічних рецепторів. Антипсихотична дія обумовлена блокадою дофамінергічних D2-рецепторів мезолімбічної та мезокортикальної систем. Седативна дія обумовлена блокадою адренорецепторів ретикулярної формації стовбура головного мозку; протиблювотна дія - блокадою дофамінергічних D2-рецепторів тригерної зони блювотного центру; гіпотермічна дія - блокадою дофамінергічних рецепторів гіпоталамуса.
Хоча рисперидон є потужним D2-антагоністом, що пов’язують з його ефективністю щодо продуктивної симптоматики шизофренії, він не спричиняє значного пригнічення моторної активності і меншою мірою індукує каталепсію у порівнянні з класичними нейролептиками. Збалансований центральний антагонізм до серотоніну та дофаміну зменшує схильність до екстрапірамідних побічних ефектів і розширює терапевтичний вплив препарату, охоплюючи негативну та продуктивну симптоматику шизофренії.
Фармакокінетика. Після перорального застосування рисперидон повністю абсорбується (незалежно від прийому їжі) і досягає максимальної концентрації в плазмі крові через 1 - 2 год.
Рисперидон метаболізується через цитохром Р450 IID6 до 9-гідроксирисперидону, який має аналогічну з рисперидоном фармакологічну дію (рисперидон та 9-гідроксирисперидон складають активну антипсихотичну фракцію). Іншим шляхом метаболізму рисперидону є N-дезалкілування. Після перорального прийому у хворих з психозами рисперидон виділяється з періодом напіввиведення приблизно 3 год. Період напіввиведення рисперидону та 9-гідроксирисперидону досягає 24 год. Рівноважна концентрація рисперидону в організмі у більшості пацієнтів досягається протягом 1 дня. Рівноважна концентрація 9-гідроксирисперидону досягається протягом 4 - 5 днів. Концентрації рисперидону в плазмі пропорційні дозі препарату (в межах терапевтичних доз). Риссет швидко розподіляється в організмі. Об’єм розподілу становить 1 - 2 л/кг. У плазмі Риссет зв’язується з альбуміном та кислим альфа-глікопротеїном. Рисперидон на 88% зв’язується з білками плазми, 9-гідроксирисперидон – на 77%.
Виводиться нирками 70% (серед них 35 - 45% у вигляді фармакологічної активної фракції) та 14% з жовчю. Дослідження одноразового прийому Риссету виявило високі рівні активних концентрацій в плазмі та поступове виведення у пацієнтів похилого віку з нирковою недостатністю. У пацієнтів з нирковою недостатністю спостерігались нормальні рівні концентрації рисперидону в плазмі.

Показания к применению
Показання для застосування. Шизофренія (гостра та хронічна) та інші психотичні стани з вираженою продуктивною (галюцинації, марення, розлади мислення, ворожість, підозрілість) та/або негативною (емоційна та соціальна відчуженість, притуплений афект, убогість мови) симптоматикою; рисперидон також зменшує афективну симптоматику (депресія, тривога, страх) у пацієнтів з шизофренією;
- як додаткова терапія маніакальних епізодів при біполярних розладах;
- як додаткова терапія розладів поведінки у підлітків з 15 років та дорослих пацієнтів зі зниженним інтелектуальним рівнем або затримкою розумового розвитку, у випадках, якщо деструктивна поведінка (імпульсивність, аутоагресія) є провідним у клінічній картині захворювання.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Шизофренія.
Дорослі та діти від 15 років. Риссет призначають 1 або 2 рази на добу. Початкова доза – 2 мг на добу. На другий день доза може бути збільшена до 4 мг на добу. Після цього дозу можна підтримувати без змін або, за необхідності, продовжувати індивідуальну корекцію дози. Для більшості пацієнтів оптимальна доза 4 - 6 мг на добу. У деяких пацієнтів може бути виправдано поступове підвищення дози і менша початкова доза.
Дози, які перевищують 10 мг на добу, не виявили вищої ефективності у порівнянні з меншими дозами, але вони можуть спричиняти появу екстрапірамідних симптомів. Дози, що перевищують 10 мг на добу, можуть призначатися у виключних випадках, якщо користь від застосування таких доз перевищує ризик виникнення екстрапірамідних симптомів. У зв’язку з тим, що безпечність доз, що перевищують 16 мг на добу, не вивчалася, дози, що перевищують цей рівень, застосовувати не можна.
Пацієнти літнього віку. Рекомендована початкова доза 0,5 мг на прийом 2 рази на добу. Дозу можна індивідуально збільшити з 0,5 мг два рази на добу до 1 - 2 мг 2 рази на добу.
Пацієнти із захворюваннями печінки та нирок.
Рекомендована початкова доза 0,5 мг на прийом 2 рази на добу. Дозу можна поступово збільшити до 1 - 2 мг 2 рази на добу.
Максимальна добова доза препарату – 2 - 4 мг.
Маніакальні епізоди при біполярних розладах.
Рекомендована початкова доза препарату – 2 мг на добу за один прийом. За необхідності дозу можна підвищувати на 1 мг на добу не частіше, як через день. Для більшості пацієнтів оптимальною дозою є доза 2 - 6 мг на добу. Пацієнтам літнього віку рекомендована початкова доза 0,5 мг двічі на день. Дозу можна індивідуально збільшувати до 1 - 2 мг двічі на добу.
Пацієнти із захворюваннями печінки та нирок.
Рекомендована початкова доза 0,5 мг двічі на добу. Дозу можна збільшувати до 1 - 2 мг двічі на добу.
Лікування розладів поведінки у пацієнтів зі зниженим інтелектуальним рівнем або затримкою розумового розвитку.
Пацієнти з масою тіла 50 кг та більше – рекомендована початкова доза препарату 0,5 мг 1 раз на добу. За необхідності ця доза може бути підвищена на 0,5 мг на добу, не частіше, як через день. Для більшості пацієнтів оптимальною дозою є доза 1 мг на добу. Однак для деяких пацієнтів переважний прийом по 0,25 мг на добу, тоді як деяким потребується збільшення дози до 1,5 мг на добу.
Довготривалий прийом Риссету у підлітків повинен проводитися під постійним контролем лікаря.

Побочные эффекты
Побічна дія.
З боку нервової системи: безсоння, ажитація, тривожність, головний біль, у поодиноких випадках – сонливість, підвищена втомлюваність, запаморочення, порушення концентрації уваги, нечіткість зору; зрідка – екстрапірамідні симптоми (тремор, ригідність, гіперсалізація, брадикінезія, акатизія, гостра дистонія), манія або гіпоманія, інсульт (у хворих літнього віку зі схильністю до цього чинника), а також гіперволемія (або через полідипсії, або через синдром неадекватної секреції антидіуретичного гормону), пізня дискінезія (мимовільні ритмічні рухи переважно язика та/або облитччя), нейролептичний злоякісний синдром (гіпертермія, м’язова ригідність, нестабільність автономних функцій, порушення свідомості і підвищення рівня креатинфосфокінази), порушення терморегуляції та епілептичні напади.
З боку травної системи: запор, диспепсія, нудота, блювання, біль у животі, підвищення активності печінкових трансаміназ, сухість у роті, гіпо- або гіперсалівація, анорексія та/або посилення апетиту, підвищення або зниження маси тіла.
З боку ендокринної системи: галакторея, гінекомастія, порушення менструального циклу, аменорея, підвищення маси тіла, гіперглікемія і загострення цукрового діабету, який був раніше.
З боку сечостатевої системи: пріапізм, порушення ерекції, порушення еякуляції, аноргазмія, нетримання сечі.
Алергічні реакції: риніт, висипання, ангіоневротичний набряк, фотосенсибілізація.
З боку шкірних покривів: сухість шкіри, гіперпігментація, свербіж, себорея.
Інші: артралгія.

Противопоказания
Протипоказання. Підвищена чутливість до рисперидону або інших компонентів препарату. Еклампсія, епілепсія. Гострі ексудативні та везикулярні дерматози. Ниркова недостатність. Перший триместр вагітності. Діти до 15 років.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Риссет зменшує ефективність леводопи та інших агоністів дофаміну.
Фенотіазини, трициклічні антридепресанти і бета-адреноблокатори підвищують концентрацію рисперидону в плазмі (не впливають на концентрацію активної антипсихотичної фракції).
Флуоксетин може підвищувати концентрацію рисперидону в плазмі, меншою мірою – концентрацію активної антипсихотичної фракції.
При одночасному застосуванні карбамазепіну та інших індукторів “печінкових” ферментів відмічається зниження концентрації рисперидону в плазмі.
Клозапін знижує кліренс рисперидону.
Етанол, лікарські засоби, які пригнічують центральну нервову систему – адитивне пригнічення функції центральної нервової системи.
Гіпотензивні лікарські засоби посилюють вираженість зниження артеріального тиску на фоні рисперидону.

Передозировка
Передозування.
Симптоми: пригнічення дихання, судоми, психоз з галюцинаціями, делірій, сонливість, запаморочення, кома.
Лікування: специфічного антидоту немає. Симптоматична терапія спрямована на зняття клінічних проявів передозування: промивання шлунка, призначення ентеросорбентів, сольових проносних засобів.

Особенности применения
Особливості застосування. При шизофренії, на початку лікування Риссетом, рекомендується поступово відміняти попередню терапію, якщо це клінічно виправдано.
Ризик розвитку манії або гіпоманії може бути істотно знижений при застосуванні низьких доз або їх поступового нарощування.
При виникненні ортостатичної гіпотензії, особливо на початковій стадії підбирання дози, слід розглянути питання про зниження дози. У пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи, а також при зневодненні, гіповолемії або цереброваскулярних порушеннях дозу слід збільшувати поступово.
Якщо виникають ознаки і симптоми пізньої дискінезії, слід розглянути питання про відміну усіх антипсихотичних лікарських засобів; нейролептичного злоякісного синдрому – необхідно відмінити усі антипсихотичні лікарські засоби, включаючи Риссет.
При відміні карбамазепіну та інших індукторів “печінкових” ферментів доза Риссету повинна бути знижена.
Пацієнтам слід рекомендувати утримуватися від переїдання через можливість збільшення маси тіла.
З обережністю призначають людям літнього віку.
При застосуванні класичних нейролептиків описані випадки виникнення нейролептичного синдрому, що характеризується гіпертермією, ригідністю м’язів, нестабільністю вегетативних функцій, порушенням свідомості та підвищенням рівня креатинфосфокінази. У разі розвитку нейролептичного синдрому необхідно відмінити всі антипсихотичні препарати. включаючи рисперидон.
Рекомендується вдвічі зменшити як початкову дозу, так і подальше збільшення дози у пацієнтів похилого віку та у хворих з нирковою недостатністю.
Слід також бути обережними при призначенні рисперидону пацієнтам з хворобою Паркінсона, оскільки теоретично це може спричинити погіршення перебігу захворювання.
Відносно класичних нейролептиків відомо, що вони знижують поріг розвитку епілептичного нападу. Рекомендується з обережністю застосовувати препарат у хворих на епілепсію.
Вагітність і лактація.
Застосування препарату можливо лише тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода. Під час лікування Риссетом жінкам у період лактації необхідно припинити годування груддю.
Вплив на керування автотранспортними засобами або іншими складними механізмами.
Не можна застосовувати під час роботи водіям автотранспорту та іншим особам, професія яких вимагає швидкої психомоторної реакції.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі 15 - 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Упаковка
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 1 мг № 20, № 60
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 2 мг № 20, № 60
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 3 мг № 20, № 60
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 4 мг № 20, № 60

Производитель и его адрес
Виробник, країна: "Pliva Croatia" Ltd, Хорватія

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.