4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Рилептид табл.п/о 2мг №20

***
І Н С Т Р У К Ц І Я
для медичного застосування препарату
РІЛЕПТИД

Торговое название
РІЛЕПТИД

Международное название
Міжнародна непатентована назва:
Risperidone

Латинское название
RILEPTID

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви: risperidon; 3-[2-[4-(6-фторо-1,2-бензізоксазол-3-іл)піперидин-1-іл]етил]-2-метил-6,7,8,9-тетрагідро-4Н-піридол[1,2-а]піримідин-4он фенілпропіл]аланіл]октагідро-циклопента-[b]-пірол-2-карбонової кислоти;
основні фізико-хімічні властивості:
таблетки 1 мг – білі або майже білі, довгасті, двоопуклі таблетки, з гравіруванням числа “751” та стилізованої літери “Е” на одному боці та з рискою – на іншому, без або майже без запаху. На гладкій і однорідній поверхні таблетки допускається не більше 1-2 чорних точкових включень;
таблетки 2 мг – світло-зелені, довгасті, двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою, з гравіруванням числа “752” та стилізованої літери “Е” на одному боці та з рискою – на іншому, без або майже без запаху. На гладкій і однорідній поверхні таблетки допускається не більше 1-2 чорних точкових включень;
таблетки 3 мг – світло-зелені, довгасті, двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою, з гравіруванням числа “753” та стилізованої літери “Е” на одному боці та з рискою – на іншому, без або майже без запаху. На гладкій і однорідній поверхні таблеток допускається не більше 1-2 чорних точкових включень;
таблетки 4 мг – світло-зелені, довгасті, двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою, з гравіруванням числа “754” та стилізованої літери “Е” на одному боці та з рискою – на іншому, без або майже без запаху. На гладкій і однорідній поверхні таблеток допускається не більше 1-2 чорних точкових включень;
склад: 1 таблетка містить рисперидону 1 мг, 2 мг, 3 мг або 4 мг;
допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію лаурилсульфат.
Склад оболонки.
Таблетки 1 мг. Барвник білий: гіпромелоза, титану діоксид, макрогол 400.
Таблетки 2, 3 та 4 мг. Барвник зелений: гіпромелоза, титану діоксид, макрогол 400, аріавіт індигокармін алюмінієвий лак Е 132, аріавіт хіноліновий жовтий алюмінієвий лак Е 104.

Форма выпуска
Форма випуску:
Таблетки, вкриті оболонкою, по 3 мг № 10, № 20, № 60
Таблетки, вкриті оболонкою, по 1 мг № 10, № 20, № 60
Таблетки, вкриті оболонкою, по 2 мг № 10, № 20, № 60
Таблетки, вкриті оболонкою, по 4 мг № 10, № 20, № 60

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група.
Антипсихотичні засоби.
Код АТС N05A Х08.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка.
Рисперидон – вибірковий антагоніст моноамінергічних рецепторів з високою спорідненістю до 5-НТ2 серотонінергічних та D2 дофамінергічних рецепторів. Антипсихотичний ефект проявляється за допомогою його комбінованих антагонізмів відносно серотонінових (5-НТ2) та дофамінових (D2) рецепторів. Рисперидон також зв'язується з альфа-1-адренергічними та з більш низькою спорідненістю з 5-НТ1С, 5-НТ1D та 5-НТ1А серотонінергічними рецепторами, дофаміновими D1 рецепторами, Н1-гістамінергічними та альфа-2-адренергічними рецепторами. Рисперидон не має спорідненості до мускарінергічних, а також бета-1 або бета-2 рецепторів. Незважаючи на те, що рисперидон є сильним D2-антагоністом, з чим пов'язаний його вплив на позитивні симптоми шизофренії, він, порівняно з класичними нейролептиками, менше викликає гальмування рухової активності та схильність до каталепсії. Збалансований антагонізм до центральних серотонінових та дофамінових рецепторів може знижувати тенденцію екстрапірамідних побічних ефектів і включити негативні й афективні симптоми шизофренії до спектра терапевтичної активності.

Фармакокинетика
Фармакокінетика.
Після застосування рисперидон повністю всмоктується із травного тракту, досягаючи піку концентрації у плазмі крові протягом 1-2 год. Їжа не впливає на всмоктування рисперидону, тому препарат можна приймати без урахування часу прийому їжі. Метаболізується головним чином шляхом гідроксилювання за допомогою ферменту цитохрому Р-450 2D6 до 9-оксирисперидону, фармакологічна активність якого аналогічна активності рисперидону (активний метаболіт). Рисперидон та його активний метаболіт 9-оксирисперидон у сукупності утворюють активну антипсихотичну фракцію. Менш суттєвим шляхом метаболізму є N-деалкілування. Період напіввиведення - приблизно 3 год. Період напіввиведення 9-оксирисперидону та активної антипсихотичної фракції становить 24 год.
У більшості пацієнтів рівноважна концентрація рисперидону у плазмі крові досягається протягом доби, а в разі 9-оксирисперидону – 4-5 діб.
Рисперидон швидко розподіляється в організмі. Об’єм розподілу становить 1-2 л/кг маси тіла. Рисперидон зв’язується з альбуміном та альфа-1-кислим глікопротеїном. З білками плазми крові зв’язується 88% рисперидону та 77% 9-оксирисперидону. Через один тиждень після застосування препарату 70 % дози виділяється з сечею та 14 % - з калом. Кількість рисперидону та 9-оксирисперидону у сечі становить 35-45 % дози, яка застосовується. Решта фракції складається з неактивних метаболітів.
Особливі групи пацієнтів
У дослідженні, де пацієнти приймали разову дозу препарату, активна антипсихотична фракція рисперидону мала більш високу концентрацію у плазмі крові і повільніше виведення у літніх хворих та у хворих з нирковою недостатністю. При нирковій недостатності концентрація рисперидону у плазмі крові була нормальною.
У дітей фармакокінетика рисперидону та 9-оксирисперидону подібна до фармакінетики у дорослих.

Показания к применению
Показання для застосування.
- Шизофренія та інші психотичні стани з вираженою продуктивною симптоматикою (галюцинації, марення, розлади мислення, агресивність, ворожість, підозрілість) і/або негативною симптоматикою (емоційна і соціальна відчуженість, бідність мовлення, афективне сплощення); профілактика рецидивів.
- Лікування маніакальних епізодів при біполярних розладах (у складі комбінованої терапії).
- Лікування порушень поведінки при деменції у пацієнтів з вираженими симптомами агресії (фізичне насилля, вербальні вибухи), порушеннями активності (збудження, блукання) або психотичними симптомами.
- Лікування дисциплінарних порушень та інших руйнівних розладів поведінки у підлітків і дорослих з вираженими деструктивними симптомами (агресією, інстинктивною поведінкою й аутоагресією).

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Шизофренія.
ДОРОСЛІ. Початкова доза становить 2 мг на добу (2 таблетки по 1 мг 1-2 рази на добу). На другий день дозу можна підвищити до 4 мг (по 2 мг двічі на добу). Після цього дозу можна залишити на попередньому рівні або індивідуально змінювати за потребою. У більшості хворих настає покращання при добових дозах від 4 мг до 6 мг. Деяким пацієнтам необхідна повільніша фаза підвищення дози при більш низьких початковій і підтримуючих дозах.
Доведено, що дози вище 10 мг на добу не є ефективнішими, ніж дози по 4-6 мг на добу, але частіше викликають екстрапірамідні симптоми.
Максимальна добова доза становить 16 мг.
ЛІТНІ ХВОРІ. Початкова доза становить 0,5 мг (1/2 таблетки по 1 мг) двічі на добу. Дозу можна підвищувати залежно від стану пацієнта по 0,5 мг на добу до досягнення 1-2 мг двічі на добу. Зазвичай, рисперидон добре переноситься літніми хворими.
За необхідністю – у разі доброї переносимості або відсутності задовільного ефекту – можна застосовувати вищі дози.
ПАЦІЄНТИ ІЗ ЗАХВОРЮВАННЯМ НИРОК І ПЕЧІНКИ. Рекомендується початкова доза 0,5 мг двічі на день. Дозу можна підвищувати залежно від стану хворого по 0,5 мг двічі на добу до досягнення 1-2 мг двічі на добу.
Внаслідок відсутності достатнього досвіду в цієї групи пацієнтів Рілептид слід застосовувати з обережністю.
Порушення поведінки у пацієнтів з деменцією.
Рекомендується початкова доза 0,25 мг двічі на добу. За необхідністю ця доза в індивідуальному порядку може підвищуватися по 0,25 мг двічі на добу, але не частіше, ніж один раз у два дні. Для більшості пацієнтів оптимальною є доза 0,5 мг двічі на добу. Однак деяким пацієнтам необхідні дози по 1 мг двічі на добу.
Після досягнення необхідного рівня дози може вирішуватися питання про застосування препарату один раз на добу.
Допоміжне лікування маніакальних станів
Початкова доза 2 мг (2 таблетки по 1 мг або 1 таблетка по 2 мг) двічі на добу. За необхідністю ця доза може підвищуватися по 2 мг на добу, але не частіше, ніж один раз у дві доби.
Дисциплінарні та інші руйнівні розлади поведінки
Пацієнти з масою тіла 50 кг і більше
Початкова доза становить 0,5 мг (1/2 таблетки по 1 мг) один раз на добу. Ця доза може підвищуватися по 0,5 мг на добу, але не частіше, ніж один раз у дві доби. Для більшості пацієнтів оптимальною є доза 1 мг один раз на добу. Однак деяким пацієнтам достатньо разової добової дози 0,5 мг, тоді як іншим необхідний одноразовий прийом 1,5 мг на добу.
Пацієнти з масою тіла менше 50 кг
Рекомендується початкова доза 0,25 мг (1/4 таблетки по 1 мг) один раз на добу. Ця доза може підвищуватися по 0,25 мг на добу, але не частіше, ніж один раз у дві доби. Для більшості пацієнтів оптимальною є доза 0,5 мг один раз на добу. Однак деяким пацієнтам достатньо разової добової дози 0,25 мг, тоді як іншим необхідний одноразовий прийом 0,75 мг на добу.
Як і при інших видах симптоматичної терапії, необхідність і тривалість застосування препарату Рілептид слід регулярно оцінювати.

Побочные эффекты
Побічна дія.
Рисперидон зазвичай добре переноситься. Слід зазначити, що в багатьох випадках небажані побічні ефекти важко відрізнити від симптомів основного захворювання. Під час прийому рисперидону найчастіше спостерігаються такі побічні ефекти:
Центральна нервова система. Безсоння, тривога, збудження, запаморочення, сонливість і головний біль зустрічаються часто. Втомлюваність, зниження здатності концентрації уваги, епілептичні напади зустрічаються рідше.
Седативний ефект – який зазвичай швидко минає – частіше спостерігався в підлітків, ніж у дорослих.
Частота і тяжкість екстрапірамідних симптомів є достовірно нижчими у разі застосування рисперидону, ніж у разі застосування галоперидолу або інших класичних антипсихотичних препаратів. Однак іноді спостерігаються такі побічні ефекти: тремор, ригідність, підвищене слиновиділення, брадикінезія, акатизія, гостра дистонія. Ці побічні ефекти зазвичай слабкі і мають оборотний характер. Вони минають після зниження дози або (за необхідністю) після призначення антипаркінсонічних препаратів.
Як і після застосування класичних нейролептиків, у хворих на психози відзначалися поодинокі випадки таких побічних явищ: пізня дискінезія, злоякісний нейролептичний синдром та порушення регуляції температури тіла.
Серцево-судинна система. Після прийому рисперидону спостерігалася ортостатична гіпотензія та рефлекторна тахікардія, рідше – гіпертензія.
У деяких клінічних дослідженнях у літніх пацієнтів з деменцією, які отримували лікування рисперидоном, спостерігалися порушення мозкового кровообігу (інсульт або динамічне порушення).
Шлунково-кишковий тракт. Запори зустрічаються відносно часто, рідше зустрічаються диспепсія, нудота/блювання, біль у животі та сухість у роті. Рідко спостерігалися дисфагія і підвищення показників печінкових ферментів.
Шкіра і сполучна тканина. Можливі ксеродермія, гіперпігментація, фотосенсибілізація, шкірний висип та інші алергічні реакції.
Ендокринна система. Рисперидон може викликати дозозалежне підвищення рівня пролактину у плазмі крові. У зв’язку з цим можливі такі прояви: галакторея, гінекомастія, порушення менструального циклу й аменорея. Може також збільшитися маса тіла і з'явитися набряки.
Як і звичайні антипсихотичні засоби, дуже рідко Рілептид може викликати водну інтоксикацію (пов’язану з полідипсією або гіпонатріємією, викликаною порушенням секреції антидіуретичного гормону) у пацієнтів з психозами.
На відміну від інших атипових антипсихотичних препаратів, Рілептид дуже рідко викликає гіперглікемію та загострення наявного цукрового діабету.
Сечостатева система. Можливі дисфункція ерекції та розлади еякуляції, аноргазмія, приапізм, дізурія, поліурія та нетримання сечі.
Кровотворна система. У деяких випадках спостерігалася анемія, деяке зниження числа нейтрофілів та/або тромбоцитів.
Органи чуття. Можливе порушення акомодації, зниження гостроти зору, ксерофтальмія та риніт.
Опорно-руховий апарат. Біль у суглобах і м’язах.

Противопоказания
Протипоказання.
• Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.
• Вагітність і лактація.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами.
З урахуванням ефектів рисперидону на центральну нервову систему слід дотримуватися обережності при сумісному застосуванні таблеток Рілептид з іншими антипсихотичними препаратами центральної дії.
Таблетки Рілептид можуть знижувати ефекти леводопи та інших агоністів дофаміну. Карбамазепін знижує рівень активної антипсихотичної фракції рисперидону (рисперидон + 9-аксирисперидон) у плазмі крові. Схожі ефекти можуть проявлятися у разі інших індукторів печінкових ферментів. Якщо протягом лікування рисперидоном починається застосування лікування карбамазепіном або іншими індукторами, то дозування препарату Рілептид слід уточнити і за необхідності підвищити. Після відміни карбамазепіну або інших індукторів печінкових ферментів дозування препарату Рілептид слід уточнити і за необхідності знизити.
Тривале сумісне застосування Рілептиду та клозапіну може знижувати швидкість виведення рисперидону.
Фенотіазини, трициклічні антидепресанти та деякі бета-блокатори можуть підвищити концентрацію рисперидону у плазмі крові, але не концентрацію антипсихотичної фракції. Флуоксетин гальмує 9-гідроксилювання рисперидону і тому може підвищити його концентрацію у плазмі крові. Відповідно, при додаванні флуоксетину до поточної терапії рисперидоном, слід розглянути доцільність зниження дози рисперидону. Аналогічна взаємодія можлива з галоперидолом.
Застосування рисперидону не викликає подовження інтервалу QT. Як і відносно інших антипсихотичних засобів, потрібна обережність при поєднанні рисперидону з препаратами, що подовжують інтервал QT (амітриптилін, хлорпромазин, дроперидол, тіоридазин, пімозид, хінідин, прокаїнамід, соталол, ефедрин, адреналін, тербуталін, еритроміцин, триметоприм/сульфаметоксазол, кетоконазол, флуконазол та ін.).

Передозировка
Передозування.
Симптоми: сонливість, седативний ефект, гіпотензія, тахікардія й екстрапірамідні симптоми. Описані випадки прийому до 360 мг препарату. Наявні дані свідчать про широкий діапазон безпеки. При передозуванні в окремих випадках відзначено подовження інтервалу QT.
При гострому передозуванні слід враховувати можливість одночасного прийому пацієнтом декількох препаратів.
Лікування: слід забезпечити прохідність дихальних шляхів і адекватну оксигенацію та вентиляцію легень. Слід розглянути доцільність промивання шлунка (через зонд, якщо пацієнт без свідомості) і введення активованого вугілля та проносних засобів. Слід негайно розпочати моніторування параметрів серцево-судинної системи, включаючи постійний контроль ЕКГ з метою виявлення можливих аритмій.
Оскільки антидот невідомий, при випадковому отруєнні або передозуванні слід застосовувати підтримуючу терапію. Гіпотензію та судинний колапс слід усувати застосуванням відповідних препаратів, наприклад, внутрішньовенним введенням рідини і/або симпатометичних засобів. При виникненні екстрапірамідних симптомів слід застосовувати антихолінергічні засоби. Ретельне медичне спостереження та моніторування слід продовжувати до одужання пацієнта.

Особенности применения
Особливості застосування.
Їжа не впливає на всмоктування рисперидону в шлунково-кишковому тракті. Рілептид слід застосовувати з обережністю у пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями (наприклад, при серцевій недостатності, інфаркті міокарда, порушеннях провідності, дегідратації, гіповолемії, порушенні мозкового кровообігу), причому дозування слід поступово підбирати відповідно до рекомендацій. Особливої уваги під час лікування Рілептидом потребують літні хворі із захворюваннями нирок або печінки, а також хворі з деменцією.
Показано, що препарати-антагоністи дофамінових рецепторів викликають пізню дискінезію, яка характеризується ритмічними мимовільними рухами, особливо м’язів язика та/або обличчя. Є дані, що свідчать про те, що екстрапірамідні симптоми є фактором ризику пізньої дискінезії. Оскільки рисперидон викликає екстрапірамідні симптоми рідше, ніж класичні нейролептики, пізня дискінезія проявляється рідше. При виникненні симптомів та ознак пізньої дискінезії слід оцінити можливість відміни всіх антипсихотичних препаратів.
Ризик пізньої дискінезії особливо високий у літніх хворих з деменцією (жінок) та у хворих з біполярним розладом.
Злоякісний нейролептичний синдром, що характеризується гіпертермією, ригідністю м’язів, вегетативною нестабільністю, зміненим станом свідомості та підвищенням рівня КФК, виникає при лікуванні класичними нейролептиками. У такому випадку слід відмінити всі антипсихотичні препарати, в т.ч. рисперидон, і призначити відповідну симптоматичну терапію (внутрішньовенна інфузія дантролен, амантадину, бромокриптину). Лікування злоякісного нейролептичного синдрому слід проводити у реанімаційному відділенні чи аналогічних умовах.
Слід дотримуватися обережності при призначенні Рілептиду пацієнтам з хворобою Паркінсона, оскільки теоретично Рілептид може погіршити перебіг цього захворювання.
Відомо, що класичні нейролептики знижують поріг судомної готовності у хворих на епілепсію, хоча і різною мірою. Слід дотримуватися обережності при призначенні препарату Рілептид хворим з епілептичними нападами в анамнезі.
Застосування антипсихотичних препаратів може викликати дисфагію та порушення моторики стравоходу. Аспіраційна пневмонія – часта причина смерті хворих з деменцією Альцгеймера. Рисперидон та інші антипсихотичні засоби слід застосовувати з обережністю у хворих, які мають підвищений ризик аспіраційної пневмонії.
Можлива спроба самогубства – найтяжче ускладнення шизофренії. Суїцидальні спроби здійснюють приблизно 50% хворих на шизофренію та афективні психози, причому 10% таких спроб успішні. У хворих на шизофренію суїцидальні спроби часто пов’язані з депресією. Під час лікування препаратом Рілептид необхідне ретельне спостереження за хворими групи високого ризику. Пацієнтам не можна давати більше необхідної кількості таблеток.
До переведення пацієнта на застосування препарату Рілептид рекомендується поступове застосування антипсихотичних препаратів, які приймалися раніше. При переведенні хворих на шизофренію з антипсихотичних препаратів у лікарській формі депо на Рілептид, препарат можна застосовувати замість наступної запланованої ін’єкції. Періодично слід переоцінювати необхідність продовження застосування антипаркінсонічних препаратів.
Рисперидон має протиблювотну дію у тварин, а в деяких випадках і в людини. Тому він може маскувати симптоми передозування деяких лікарських засобів, а також симптоми таких станів, як непрохідність кишечнику, синдром Рейє, пухлину мозку.
Як і при лікуванні іншими антипсихотичними засобами, пацієнтам слід рекомендувати не переїдати для уникнення збільшення маси тіла. Вважається, що збільшення маси тіла залежить від дози препарату і частіше відбувається у молодих пацієнтів, а також тих, хто раніше не отримував антипсихотичні препарати. Маса тіла збільшується зазвичай протягом перших 12 тижнів лікування.
Симптоми гострої відміни препарату, в тому числі нудота, блювання, пітливість і безсоння описані дуже рідко після різкого припинення приймання високих доз антипсихотичних препаратів. Можливі рецидиви симптомів психозу та поява розладів, пов’язаних з мимовільними рухами (акатизія, дистонія та дискінезія). Тому рекомендується поступова відміна препарату.
За необхідності додаткового седативного ефекту слід застосовувати бензодіазепіни, але не підвищувати дозу препарату Рілептид.
При непереносимості лактози слід враховувати вміст лактози (76 мг) у кожній таблетці, вкритій оболонкою.
Досвіду застосування препарату у дітей немає.
Здатність до керування автотранспортом. Таблетки Рілептид впливають на виконання робіт, що потребують підвищеного рівня уваги. Тому на початку курсу лікування пацієнтам слід рекомендувати утримуватися від керування автотранспортом та роботи з механізмами, поки не стане відомою їхня індивідуальна чутливість до препарату. По закінченні цього періоду ступінь обмежень залежить від індивідуальної чутливості пацієнта.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання.
Зберігати при температурі нижче 25 С, у недоступному для дітей місці.
Термін придатності - 3 роки.

Условия отпуска
Упаковка.
по 10 таблеток у блістері; по 1, 2 або 6 блістерів в картонній коробці.

Упаковка
Упаковка.
по 10 таблеток у блістері; по 1, 2 або 6 блістерів в картонній коробці.

Производитель и его адрес
Виробник, країна:
ВАТ Фармацевтичний завод ЕГІС, Угорщина

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.