4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Дифлазон р-р д/инф.2мг/мл 100мл фл.№1

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ДИФЛАЗОН®

Торговое название
ДИФЛАЗОН®

Международное название
Міжнародна непатентована назва:
Fluconazole

Латинское название
DIFLAZON

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви:
fluconazole;2 –(2,4 – дифторфеніл)- 1,3 біс(1Н – 1,2,4-триазол – 1 іл)-2 пропанол;
основні фізико-хімічні властивості:
безбарвний прозорий розчин, без видимих механічних включень;
склад:
1 мл розчину містить 2 мг флуконазолу;
допоміжні речовини:
натрію хлорид, вода для ін’єкцій.

Форма выпуска
Форма випуску:
Розчин для інфузій, 2 мг/мл по 100 мл у флаконах

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група.
Протигрибкові засоби для системного застосування.
Код АТС J02A С01

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка.
Флуконазол є новою, отриманою шляхом синтезу активною речовиною з групи триазолів. Застосовується для лікування поверхневих і системних грибкових інфекцій. Має фунгістатичну дію і застосовується як засіб проти багатьох патогенних грибів, таких як Candida albicans, Candida tropicalis, Cryptococcus neoformans, Coccidiоіdes immitis, Histoplasma capsulatum, Blastomyces dermatitidis, Sporothrix schenkii, Paracoccidioides brasiliensis, а також проти більшості дерматофітів. Є менш ефективним засобом проти Aspergillus spp. і Penicillium marneffei, не діє на C. krusei, C. glabrato, Fussarium spp. i зигоміцети.
Флуконазол є потужним селективним інгібітором грибкового ферменту 14a-деметилази, уповільнює синтез ергостеролу, основного інгредієнта мембран клітин грибів.

Фармакокинетика
Фармакокінетика.
Зв’язування флуконазолу з білками плазми низьке (11-12%).
Флуконазол добре проникає в рідини організму. Концентрація флуконазолу в слині та мокротинні відповідає сироватковій концентрації. Час напіввиведення становить приблизно 30 год. Менш ніж 5% флуконазолу метаболізується під час першого проходження через печінку. Приблизно 80% флуконазолу не зазнає метаболізму і виводиться через нирки; залишок виводиться у вигляді метаболітів.

Показания к применению
Показання для застосування.
Лікування інфекцій, спричинених чутливими до флуконазолу мікроорганізмами:
· Системний кандидоз у хворих з або без нейтропенії, включаючи дисемінований кандидоз (у тому числі хронічний) та інші форми прогресуючої кандидозної інфекції, такі як перитональна, ендокардіальна та респіраторна, інфекції сечових шляхів. Флуконазол може застосовуватись при лікуванні пацієнтів із злоякісними новоутвореннями, пацієнтів із захворюваннями, що сприяють розвитку кандидозної інфекції, а також пацієнтів, що отримують цитостатики, імунодепресанти і пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії.
· Кандидоз слизових оболонок – орофарингеальний, езофагеальний, неінвазивні легеневі інфекції, кандидурія, поверхневий і хронічний атрофічний кандидоз ротової порожнини (включаючи ВІЛ-інфікованих та хворих з імунодефіцитом).
· Для профілактики кандидозу у пацієнтів перед мієлотрансплантацією та у хворих із злоякісними новоутвореннями, схильних до подібних інфекцій внаслідок проведення цитостатичної терапії або радіотерапії.
· Криптококоз: криптококовий менінгіт та інфекції інших органів (легені, шкіра).

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Якщо пацієнт не може приймати ліки перорально, рекомендується проводити лікування розчином флуконазолу для інфузій. Швидкість інфузії не повинна перевищувати 200 мг/год. Як тільки це стане можливим, пацієнта слід переводити на пероральне лікування. Добову дозу змінювати не треба.
У перший день терапії призначають дозу у два рази більшу, ніж ту, яку призначають для даного пацієнта за індивідуальними показниками.
Дорослі
Системний кандидоз у пацієнтів, які не мають нейтропенії або мають стійку нейтропенію: 400 мг на добу у перший день лікування, у наступні дні – дози від 200 мг до 400 мг на добу. Тривалість лікування залежить від клінічної реакції пацієнта. Лікування слід продовжувати щонайменше 2 тижні після отримання негативних гемокультур або до зникнення симптомів захворювання. При дуже тяжких інфекціях необхідно призначати до 800 мг за добу.
Кандидоз слизових оболонок – включаючи ВІЛ-позитивних пацієнтів та інших пацієнтів зі зниженим імунітетом: рекомендована добова доза становить від 50 мг до 100 мг. При першому нападі хвороби лікування звичайно триває від 7 до 14 діб або 3 тижні у пацієнтів із зниженим імунітетом. При винятково тяжких інфекціях слизових оболонок може виявитися необхідною 30-денна терапія дозами від 100 мг до 200 мг на добу.
Криптококовий менінгіт у хворих: 400 мг на добу в перший день терапії, надалі – від 200 мг до 400 мг на добу протягом 6-8 тижнів.
Для профілактики кандидозу у пацієнтів перед мієлотрансплантацією та у хворих зі злоякісними новоутвореннями, схильних до подібних інфекцій внаслідок проведення цитостатичної терапії або радіотерапії, потрібно призначати дози від 50 мг до 400 мг на добу. Для профілактики кандидозу флуконазол необхідно призначати за декілька днів до можливого розвитку нейтропенії і продовжувати лікування як мінімум ще 7 днів після того, як кількість нейтрофілів перевищить 1000/ mm3.
Діти
Так само як і при аналогічних інфекціях у дорослих, тривалість лікування дітей залежить від клінічного і мікологічного ефектів. Дітям не можна перевищувати максимальну добову дозу для дорослих. Флуконазол призначають у вигляді разової дози на добу.
Дітям з нормальною функцією нирок для лікування тяжких форм кандидозу призначають флуконазол в дозах 6-12 мг/кг маси тіла на добу. Для профілактики грибкової інфекції і для лікування поверхневих мікозів призначають дози від 3 мг до 6 мг/кг маси тіла на добу.
Базуючись на реакції пацієнта, можна призначати добову дозу до 12 мг/кг маси тіла при інфекціях, які загрожують життю.
Для дітей віком від 5 до 13 років максимальною допустимою дозою є 400 мг флуконазолу на добу.
Новонароджені
Протягом перших двох тижнів життя новонароджені одержують такі самі дози, як і старші діти, але їх призначають через кожні 72 год. Віком від 2 до 4 тижнів таку саму дозу призначають кожні 48 год.
Пацієнтам з нирковою недостатністю слід застосовувати таку схему дозування:
Кліренс креатиніну більше 40 мл/хв. Інтервал /доза на добу · 24 год (звичайний режим)
Кліренс креатиніну · 21-40 мл/хв. Інтервал /доза на добу · 48 год або половина звичайної дози на добу
Кліренс креатиніну Інтервал /доза на добу · 10-20 мл/хв. · 72 год або 1/3 звичайної дози на добу
Дітям з нирковою недостатністю дозу потрібно зменшити відповідно до рекомендацій для дорослих.
Після кожного проведення гемодіалізу, як правило, необхідно дати додаткову дозу від 50 до 200 мг флуконазолу. Пацієнтам, яким призначений безперервний перитонеальний діаліз, рекомендується призначати дозу 150 мг флуконазолу на одну ємність для діалізу, що має об’єм 2 л, з інтервалом два дні.

Побочные эффекты
Побічна дія.
Можуть проявлятись такі побічні дії: нудота, метеоризм, блювання, біль у животі та діарея. Можливий головний біль, судоми, алопеція. Реакції гіперчутливості шкіри спостерігаються дуже рідко (висип, анафілаксія, ангіоневротичний набряк).
У пацієнтів з тяжкими грибковими інфекціями можуть змінюватись гематологічні показники (лейкопенія, тромбоцитопенія), підвищення активності печінкових ферментів та біль, тяжкі порушення функції печінки.

Противопоказания
Протипоказання.
Підвищена чутливість до флуконазолу або азольних сполук, близьких до нього за хімічною структурою.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами.
Флуконазол пригнічує активність ферментної системи Р450 печінки і таким чином уповільнює метаболізм деяких препаратів (терфенадин, цисаприд, астемізол), що може спричинити подовження QT і серйозні порушення серцевого ритму. Одночасне застосування з цими препаратами протипоказано.
Якщо флуконазол призначати разом з варфарином, він подовжує протромбіновий час. Слід контролювати протромбіновий час у пацієнтів.
Флуконазол подовжує час напіввиведення пероральних гіпоглікемічних засобів (похідних сульфонілсечовини). Флуконазол і гіпоглікемічні засоби цього типу можна призначати одночасно при діабеті, проте слід зважити можливість виникнення гіпоглікемії.
При повторному одночасному призначенні гідрохлортіазиду і флуконазолу концентрація флуконазолу в плазмі зростає.
Флуконазол підвищує концентрацію фенітоїну в плазмі, тому слід відповідно зменшити дозу фенітоїну, якщо він призначається сумісно з флуконазолом.
Рифампіцин прискорює метаболізм флуконазолу, тому необхідно відповідним чином збільшувати дозу флуконазолу при його сумісному призначенні з рифампіцином.
Флуконазол може підвищити концентрацію циклоспорину в плазмі пацієнтів, які перенесли трансплантацію нирки, у з’язку з цим рекомендується контролювати концентрацію циклоспорину у пацієнтів, яким паралельно призачені флуконазол і циклоспорин.
Флуконазол підвищує концентрацію теофіліну в плазмі. Відповідно, рекомендується контролювати рівні теофіліну в плазмі при одночасному застосуванні обох препаратів.
Флуконазол може збільшити концентрацію в плазмі індинавіру та мідазоламу. Якщо ці два препарати призначають паралельно з флуконазолом, їхні дози потрібно відповідно зменшити.
Сумісне призначення зидовудину і флуконазолу може спричинити зростання концентрації зидовудину в плазмі через його уповільнений метаболізм. Зидовудин може мати небажані побічні ефекти, тому пацієнти, які застосовують обидва препарати паралельно, повинні перебувати під наглядом лікаря.

Передозировка
Передозування.
Найчастіше при передозуванні спосотерігаються нудота, блювання, діарея, у тяжких випадках – судоми. Рекомендується симптоматичне лікування. Через те що флуконазол виводиться в основному з сечею, посилення діурезу збільшує його виведення. Гемодіаліз протягом 3 годин знижує концентрацію флуконазолу в плазмі наполовину.

Особенности применения
Особливості застосування.
Із-за того, що флуконазол виводиться з сечею у незміненому вигляді, рекомендується обережно призначати його пацієнтам з порушеною функцією нирок. Добова доза активної речовини повинна підбиратись залежно від кліренсу креатиніну.
Рекомендується також з обережністю призначати препарат пацієнтам з порушеннями функції печінки. Через можливі токсичні ефекти необхідно постійно перевіряти активність ферментів печінки і стан пацієнта під час терапії флуконазолом. При підвищенні активності ферментів печінки лікар повинен оцінити можливу користь від продовження терапії і ризик тяжкого ураження печінки.
Немає достатньої кількості даних щодо ефективності і безпеки застосування флуконазолу у дітей віком до 6 місяців, тому лікар повинен сам вирішувати, чи призначати флуконазол таким пацієнтам.
Вагітність та годування груддю.
Препарат не рекомендовано застосовувати вагітним. Його можна застосовувати тільки тоді, коли очікувана користь перевищує можливий ризик для плоду. Через те що флуконазол виділяється в молоко в концентраціях, подібних до його концентрації в плазмі, годування груддю слід припинити під час лікування флуконазолом.
Вплив на здатність керувати автомобілем та іншими механізмами.
Немає повідомлень про те, що флуконазол впливає на здатність керувати автомобілем або використовувати інші технічні засоби.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання.
Зберігати при температурі не вище 30 ?С в недоступному для дітей місці.
Термін придатності – 3 роки. Препарат не слід застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Условия отпуска
Умови відпуску:
за рецептом

Упаковка
Упаковка.
Розчин для інфузій по 100 мл (2мг/1мл) у скляному флаконі у картонній коробці.

Производитель и его адрес
Виробник, країна:
КРКА, д.д., Ново место, Словенія

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.