4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Фурадонин табл.100мг №20 (Олайнфарм)

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ФУРАДОНІН
(Furadoninum)

Торговое название
ФУРАДОНІН

Международное название
Міжнародна непатентована назва: Nitrofurantoin

Латинское название
Furadoninum

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви: nitrofurantoin; N-(5-нітро-2-фурфуруліден)-1-аміногідантоїн;
основні фізико-хімічні властивості: таблетки жовтого або зеленувато-жовтого кольору. Допускається злегка нерівномірне забарвлення поверхні;
склад: 1 таблетка містить нітрофурантоіну 100 мг;
допоміжні речовини: крохмаль картопляний, кремнію діоксид, кальцію стеарат.

Форма выпуска
Таблетки по 100 мг № 20 (10х2)

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група. Антрибактеріальні засоби. Похідні нітрофурантоїну. Код АТС J01X E01.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка. Нітрофурантоін має бактеріостатичну та бактерицидну дію на грампозитивні та грамнегативні бактерії (стафілококи, стрептококи, кишкову паличку, збудники черевного тифу, дезентерія, різноманітні штами протея) при інфекціях сечовивідних шляхів. Висока ефективність препарату обумовлена порушенням синтезу білків у рибосомах, а також прямою дією на цитоплазмічну мембрану організму. Під час лікування резистентність бактерій розвивається рідко, але іноді виникає при тривалому застосуванні препарату.
Нітрофурантоін найбільш активний у кислій сечі. Якщо рН сечі перевищує 8, більша частина бактерицидної активності втрачається.
Фармакокінетика. Всмоктування препарату з травного тракту відбувається повільно. Наявність їжі в травному тракті підвищує біодоступність фурадоніну. Після прийому 100 мг фурадоніну його максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 1 та 2 години. Показники ступеня зв’язування з білками плазми значно відрізняються, становлячи 60 - 95%. Період напіввиведення становить 0,5 - 1 годину. Висока концентрація препарату в сечі триває до 12 годин. Максимальна концентрація в сироватці крові після прийому 100 мг препарату досягається через 30 хвилин. Незважаючи на те, що фурадонін метаболізується в печінці та в м’язових тканинах, від 30% до 50% дози швидко виводиться з сечею в незмінному вигляді. Тому він має бактеріостатичну та бактерицидну дію при інфекціях сечовивідних шляхів. Препарат повністю виводиться з організму нирками. Фурадонін проникає крізь плаценту та гематоенцефалічний бар’єр. Його сліди виявлено в материнському молоці. Період напіввиведення – 0,3 - 1 година.

Показания к применению
Показання для застосування. Інфекції сечовивідних шляхів (пієліт, пієлонефрит, цистит, уретрит), у тому числі для тривалої терапії рецидивів, а також для попередження інфекцій при урологічних операціях, катетеризації, цистоскопії.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози. Дорослим призначають внутрішньо по 50 - 100 мг 3 - 4 рази на день після їжі, запиваючи великою кількістю рідини. При неускладнених інфекціях можна вживати по 50 мг 3 рази на день або по 100 мг 2 рази на день. Курс лікування становить 7 днів. Для профілактики достатньо призначати по 100 мг на ніч.
Дітям після 3 років та доросліше призначають по 3 мг/кг ваги тіла на добу, розподіляючи на 4 прийоми. Для тривалої профілактичної терапії достатньо 1 мг/кг на день.
Якщо не було прийнято чергову дозу, слід продовжувати курс лікування в раніше призначених дозах.

Побочные эффекты
Побічна дія. Найбільш часті реакції відзначено з боку травного тракту (нудота, блювання, відсутність апетиту), частота та вираженість яких дозозалежна. Рідше спостерігається біль у животі, пронос. Побічні ефекти з боку травного тракту бувають рідше, якщо приймати фурадонін з їжею, запиваючи великою кількістю рідини.
Спостерігаються найбільші побічні ефекти неврологічного характеру: головний біль, сонливість, запаморочення, ністагм, підвищення внутрішньочерепного тиску. В поодиноких випадках відзначені серйозні та навіть необоротні периферичні поліневропатії, що пов’язано з нирковою недостатністю та тривалим застосуванням великих доз препарату. Відзначено випадки реакцій підвищеної чутливості (шкірні висипи, кропив’янка, свербіж, пропасниця, ангіоневротичний набряк, а також – анафілаксія, erythema multiforte, ексфоліативний дерматит, панкреатит, що подібний до синдрому червоного вовчака, міалгія, артралгія). У хворих на астму в анамнезі можуть бути астматичні напади.
Гострі легеневі реакції підвищеної чутливості характеризуються неочікуваною появою пропасниці, еозинофілією, кашлем, болем у грудях, задишкою. Легеневий інфільтрат або ущільнення та плевральний випіт можуть виникнути протягом декількох годин або днів від початку терапії; після припинення прийому препарату вони, звичайно, розсмоктуються. Підгострі або гострі легеневі симптоми, у тому числі інтерстиціальний пневмоніт та фіброз легень, можуть розвинутися більш непомітно у хворих з тривалою терапією фурадоніном, та фіброз може бути необоротним, особливо якщо терапія тривала після появи симптомів. Поодинокі випадки гепатотоксичності, які проявляються холестатичною жовтухою та гепатитом, розвиваються у жінок, є дозонезалежними та зникають після відміни препарату.
Відзначені поодинокі випадки алопеції.

Противопоказания
Протипоказання. Фурадонін протипоказаний особам з підвищеною чутливістю до нітрофуранів в анамнезі або тим хто страждає на алергічні захворювання, особам з дефіцитом глюкозо-6-фосфатогідрогенази, хворим з гострою та хронічною нирковою недостатністю.
Фурадонін протипоказаний: дітям до 3 років; під час вагітності у зв’язку з ризиком розвитку гемолітичної анемії у новонародженого. Препарат виявлено в материнському молоці, тому не рекомендується його застосування під час годування груддю.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Антибактеріальна активність фурадоніну знижується в лужній сечі, тому не слід комбінувати його з препаратами, які підвищують рН сечі. Магнію трисилікат знижує всмоктування фурадоніну, але невідомо чи стосується це інших антацидних засобів.
При одночасному вживанні фурадоніну з алкоголем взаємодії не відзначено, однак слід утриматися від вживання алкоголю, щоб запобігти непередбачених реакцій.
Не можна застосовувати одночасно фурадонін та препарати групи фторхонолонів. Екскрецію фурадоніну знижують пробенецид та сульфінпіразон, тому не можна приймати їх одночасно.

Передозировка
Передозування. Немає даних про токсичну дозу для людини. При розвитку побічних ефектів дозу знижують або припиняють прийом препарату. Призначаються препарати вітамінів групи В, антигістамінні засоби.

Особенности применения
Особливості застосування. Фурадонін призначається з обережністю хворим літнього віку, у яких може бути підвищений ризик токсичної дії, а саме: гострих пульмонологічних реакцій. Хворим, які отримують тривалу терапію, доцільно обстежити легеневі функції та припинити прийом препарату при перших проявах пошкодження легень.
Особливої обережності слід дотримуватись при лікуванні із вже існуючою патологією легенів, печінки, неврологічними та алергічними захворюваннями, а також станами, які предиспонують до розвитку периферичних невропатій (наприклад, анемія, цукровий діабет, електролітний дисбаланс, виснаження, вітамінна недостатність групи В). Фурадонін треба відмініти при проявах периферичної невропатії.
Фурадонін може дати псевдопозитивну реакцію на цукор сечі, використовуючи метод відновлення міді. Нітрофурантоін забарвлює сечу в коричневий колір.
Вплив на здатність керувати транспортними засобами.
Фурадонін проникає крізь гематоенцефалічний бар’єр та може спричинити побічні ефекти з боку центральної нервової системи, у тому числі головний біль, сонливість, запаморочення. Слід дотримуватися обережності особам, у яких відзначаються вищевказані прояви, не рекомендується під час лікування керувати транспортними засобами або механізмами.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15С до 25С. Термін придатності - 4 роки. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності.

Упаковка
Таблетки по 100 мг № 20 (10х2)

Производитель и его адрес
Виробник, країна: АТ "Олайнфарм", Латвія

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.