4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Эритромицин табл.200мг №16

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ЕРИТРОМІЦИН

Торговое название
ЕРИТРОМІЦИН

Международное название
ЕРИТРОМІЦИН

Латинское название
ERYTHROMYCIN

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви:
Erythromycin, еритроміцин;
(2R, 3S, 4S, 5R, 8R, 10R, 11R, 12R, 13R)-5 - (3-amino-3, 4.6-trideoxy-N, N-dimethyl–D-xylo-hexopyranosyloxyb)-13-ethyl-6, 11.12-trihydroxy-2, 4.6, 8.10, 12-hexamethyl-9-oxotridecan-13-olide;
основні фізико-хімічні властивості:
таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні, від білого до кремового кольору, двоопуклі, без покришених країв і тріщин, для перорального застосування;
склад:
1 таблетка містить еритроміцину - 200 мг;
допоміжні речовини:
тальк, магнію стеарат, полисорбат 80, желатин, крохмаль рисовий, крохмаль картопляний; натрію крохмальгліколят;
склад оболонки:
эудрагіт L30 D-55, триетилцитрат, тальк.

Форма выпуска
Форма випуску:
Таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні, по 200 мг № 16

Фармгруппа
Фармакологічна група.
Антибактеріальні засоби для системного застосування. Макроліди
. АТС: J 01 FA.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Еритроміцин - макролідний антибіотик, що продукується штамами Streрtomyces erythreus. Виявляє бактеріостатичні властивості, хоча у високих концентраціях може діяти бактерицидно.
Механізм антибактеріальної дії базується на порушенні нарощування поліпептидного ланцюжка, що в результаті призводить до гальмування біосинтезу білка в клітині.
Еритроміцин діє бактеріостатично відносно:
· грампозитивних бактерій:
грампозитивні коки, Staphylococcus spр. (є опорні штами, особливо серед MRSA), Streptococcus spр. (група А, B, C, G), Streptococcus pneumoniae, Corynobacterium spp., Bacillus anthracis. Не діє на Enterococcus spp.;
· грамнегативних бактерій:
Moraxella catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae (штами, стійкі до пеніциліну, звичайно стійкі і до еритроміцину), Helicobacter pylori, Chlamydia spp.,
Mycoplаsma spp., Campylobacter jejuni/coli (є стійкі штами), Legionella spp., Treponema spp., Bordetella pertussis, Ureaplasma spp., анаеробні коки і грамнегативні палички, за винятком Bacteroides fragilis, а також Fusobacterium.
Маючи на увазі змінну активність відносно Haemophilus influenzae, антибіотик не повинен застосовуватися при лікуванні інфекцій дихальних шляхів, викликаних Haemophilus.
Еритроміцин не виявляє активності відносно грамнегативних паличок родини Enterobacteriaceae, Pseudomonas, Acinetobacter.
Збільшення резистентності протягом короткочасного лікування антибіотиком не спостерігається. Однак це часто виявляється при тривалому лікуванні, особливо при інфекціях, викликаних Staphylococcus aureus, Mycoplasma pneumoniae.

Фармакокинетика
Фармакокінетика.
Еритроміцин добре всмоктується з травного тракту. Шлунковий вміст не впливає на його всмоктування. Біологічний період напіввиведення становить від 1 до 2 годин, а терапевтична концентрація утримується протягом 6 годин. При нирковій недостатності біологічний період напіввиведення збільшується до 6–8 годин. З білками крові зв'язується на 90%.
Еритроміцин добре проникає у більшість тканин і органів. У середньому вусі і піднебінних мигдаликах досягає концентрацій, подібних до концентрацій у сироватці крові.
Високі терапевтичні концентрації препарату спостерігаються також у плевральній і перитонеальній рідинах. Проходить через плацентарний бар'єр; проникає в материнське молоко.
Еритроміцин виявляє також спроможність пенетрувати в клітини (макрофаги), завдяки чому потенціює фагоцитарний ефект.
Не проникає в спинномозкову і суглобову рідини.
Еритроміцин виводиться в незміненій формі, головним чином з жовчю і калом і тільки 2,5% - з сечею.
Препарат не виводиться з організму під час перитонеального діалізу і гемодіалізу.

Показания к применению
Показання для застосування.
· Інфекції верхніх і нижніх дихальних шляхів - пневмонія, бронхіт; середній отит, синусит, тонзиліт, фарингіт.

· Холецистит, холангіт.
· Гонорея.
· Інфекції сечостатевої системи.
· Інфекції шлунково-кишкового тракта, викликані Campylobacter jejuni.
· Дифтерійне носійство.
· Бешиха.
· Акне.
· Профілактика інфекційних ускладнень (ендокардит) при стоматологічних втручаннях у хворих з вадами серця.
· Хворим з гіперчутливістю до пеніциліну, за наявності показань для його застосування.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Дозування і тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально для кожного хворого.
Середні рекомендовані дози.
Для дорослих: 1-2 таблетки (200-400 мг) 4 рази на добу кожні 6 годин. При тяжких і хронічних інфекціях лікар може збільшити дозу, але не рекомендується призначати пацієнтам більше ніж 2 г еритроміцину на добу.
Для дітей: в середньому 30-40 мг/кг маси тіла на добу в 2-4 прийоми.
Для літніх хворих і хворих з нирковою недостатністю не потрібна особлива схема дозування.
Для хворих з печінковою недостатністю необхідно зменшити дозу.
Тривалість лікування становить 7-10 днів, але у разі необхідності може бути подовжена.
Препарат слід приймати за 1 годину до їжі або через 2 години після їжі.
Таблетки слід запивати достатньою кількістю рідини, їх не ділити і не розкришувати.

Побочные эффекты
Побічна дія.
Еритроміцин добре переноситься хворими. Однак інколи можуть виникати явища непереносимості з боку травного тракту: нудота, блювання, пронос, біль у животі. Ці явища, як правило, мають легкий характер і рідко стають причиною відміни препарату.
Рідко відзначали шкірні алергічні реакції: свербіж, кропив'янку.
Тяжким ускладненням є гепатит з холестазом (жовтяниця, свербіж, гарячка, біль у животі). Це ускладнення зустрічається найчастіше у молодих людей на 10–14-й день лікування.
Слід проінформувати лікаря про всі незвичайні симптоми, пов'язані з прийманням еритроміцину.

Противопоказания
Протипоказання
Протипоказаний у разі гіперчутливості до макролідних антибіотиків, а також хворим з вираженими порушеннями функції печінки. Дитячий вік до 3-х років.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами.
Еритроміцин послаблює бактерицидну активність пеніциліну і цефалоспоринів. Посилює дію карбамазепіну, теофіліну, дигоксину, кортикостероїдів, циклоспорину і варфарину. Приймання еритроміцину разом з деякими антигістамінними ліками, наприклад з терфенадином і астемізолом, або з протимікозними, наприклад кетоконазолом, може призвести до порушення серцевого ритму (подовження інтервалу QT ).

Передозировка
Передозування.
Симптомами передозування еритроміцином є: шлуночно-кишкові порушення (нудота, блювання, пронос), а також порушення слуху.
У випадку передозування еритроміцином необхідно зупинити лікування даним антибіотиком і швидко почати заходи щодо виведення його з організму, доки він не всмоктався (промиття шлунку, прийом активованого вугілля).
Еритроміцин не може бути видаленим з організму за допомогою гемодіалізу або перитонеального діалізу.

Особенности применения
Особливості застосування.
Еритроміцин ніколи не слід застосовувати самостійно, без призначення лікаря.
Еритроміцин з обережністю призначають хворим з печінковою недостатністю; пацієнтам з порушеннями функції печінки показаний контроль рівня печінкових трансаміназ і білірубіну в крові.
Після зникнення симптомів захворювання антибіотик призначають ще протягом 2 днів. Не рекомендується самочинно припиняти лікування. Тривалість лікування еритроміцином визначає тільки лікар.
Вплив їжі на дію еритроміцину. Одночасне приймання еритроміцину і їжі значно уповільнює всмоктування препарату.
Вплив на можливість керувати автотранспортом і обслуговувати рухомі механічні пристрої. Відстуні дані про негативний вплив препарату на можливість керувати автотранспортом і обслуговувати рухомі механічні пристрої.
Застосування під час вагітності і годування груддю. Еритроміцин можна застосовувати вагітним жінкам і матерям-годувальницям тільки в разі крайньої необхідності.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання.
Зберігати при температурі до 25?С у захищеному від вологи та недоступному для дітей місці.
Термін придатності - 3 роки.
Перед застосуванням препарату необхідно перевірити термін придатності на упаковці. Препарат не можна використовувати пізніше позначеної на упаковці дати.

Условия отпуска
Умови відпуску:
за рецептом

Упаковка
Упаковка.
16 таблеток в блістері, вкритих оболонкою, кишковорозчинні, в картонній коробці.

Производитель и его адрес
Виробник, країна:
Тархомінський фармацевтичний завод "Польфа" АТ, Польща

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.