4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Цефоктам пор.д/п.ин.р-ра фл.1,5г

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ЦЕФОКТАМ

Торговое название
ЦЕФОКТАМ

Международное название
Міжнародна непатентована назва:
Cefuroxime

Латинское название
CEFOKTAM

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви:
сefuroxime;
(6R,7R)-3-[(карбомоілокси)метил)]-7-[[(Z)-(фуран-2-іл)(метоксііміно)ацетил]аміно]-8-оксо-5 -тіа-1-азобіцикло[4.2.0]окт-2-ене-2-карбоксилату натрієва сіль;
основні фізико-хімічні властивості:
порошок білого або майже білого кольору, малогігроскопічний;
склад:
1 флакон містить 250 мг, 750 мг, 1500 мг порошку цефуроксиму натрієвої солі стерильної безводної у перерахуванні на цефуроксим.

Форма выпуска
Форма випуску:
Порошок для приготування розчину для ін'єкцій по 1,5 г у флаконах № 1, № 5, № 10 у пачках, № 20, № 40 у коробках; по 1,5 г у флаконах № 1 у комплекті з розчинником по 10 мл в ампулах № 1

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група.
Протимікробні засоби для системного застосування. Цефалоспорини і споріднені речовини
. Код АТС J01 DA06.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка.
Цефалоспориновий антибіотик II покоління для парентерального застосування. Діє бактерицидно, порушує синтез клітинної стінки мікроорганізмів. Має широкий спектр дії. Стійкий до дії більшості ?-лактамаз.
Високоактивний щодо Staphylococcus aureus, включаючи штами, що є стійкими до пеніцилінів (за винятком штамів, резистентних до метициліну), S.epidermidis, Haemophilus influenzae, Klebsiella spp., Enterobacter spp.. Streptococcus pyogenes, Streptococcus mitis (група viridans), Escherichia coli., Clostridium spp., Proteus mirabilis, Proteus rettgeri, Salmonella typhi, S. typhimurium та інші види Salmonella spp., Shigella spp., Neisseria spp. (включаючи штами N. gonorrhoeae, що продукують ?-лактамази) і Bordetella pertusis. Препарат також є помірно активним щодо штамів Р. vulgaris, P. morganii. Більшість штамів Bacteroides fragilis не чутливі до препарату. Неактивний щодо Pseudomonas, Campilobacter, Acinetobacter calcoaceticus, більшості штамів Serratia, Clostridium difficile.

Фармакокинетика
Фармакокінетика.
Після внутрішньом’язового введення в дозі 750 мг час досягнення максимальної концентрації в крові майже 45 хв і становить приблизно 27 мкг/мл. При внутрішньовенному введенні 750 мг і 1,5 г, на кінець інфузії максимальна концентрація, відповідно, 50 мкг/мл і 100 мкг/мл.
Зв’язується з білками плазми на 50 %. Терапевтичні концентрації реєструються в плевральній і синовіальній рідинах, жовчі, мокротинні, кістковій тканині, спинномозковій рідині (при запаленні мозкових оболонок), міокарді, шкірі і м’яких тканинах. Проходить крізь плаценту, секретуєтся з грудним молоком, проникає крізь ГЕБ.
Приблизно 80 % дози виводиться нирками протягом 8 годин у незмінному стані (утворює високу концентрацію в сечі), через 24 години виводиться повністю: 50 % секретується в ниркових канальцях, 50 % фільтрується у клубочках.
Період напіввиведення при внутрішньовенному та внутрішньом’язовому введеннях становить приблизно 80 хв (у новонароджених може бути в 3-5 разів вище).

Показания к применению
Показання для застосування.
Інфекційно-запальні захворювання, викликані чутливими до препарату збудниками, у т. ч. інфекції верхніх і нижніх дихальних шляхів – гострий і хронічний бронхіт, бронхоектатична хвороба, бактеріальна пневмонія, абсцес легень, емпієма плеври; інфекції вуха, горла, носа – синусит, тонзиліт, фарингіт; інфекції сечовивідних шляхів – гострий і хронічний пієлонефрит, цистит, асимптоматична бактеріурія ; інфекції м’яких тканин – бешиха, ранові інфекції; інфекції кісток і суглобів: остеомієліт, септичний артрит; запальні захворювання органів малого тазу (в акушерстві та гінекології); гонорея; інші інфекції – перитоніт, септицемія, менінгіт; профілактика інфекцій при операціях на органах черевної порожнини, органах малого тазу, при ортопедичних операціях, операціях на серці, легенях, стравоході і судинах при підвищеному ризику інфекцій.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози. Цефоктам вводять лише внутрішньом’язово і внутрішньовенно.
Розчини для розчинення порошку цефуроксиму: 5 % глюкоза для ін’єкцій, 10 % глюкоза для ін’єкцій, 0,9 % хлористий натрій для ін’єкцій, 5% глюкоза та 0,9 % хлористий натрій для ін’єкцій, 5 % глюкоза та 0,2 % хлористий натрій для ін’єкцій, вода для ін’єкцій.
Внутрішньом’язово: додають 3 мл води для ін’єкцій до 750 мг препарату, обережно струшують флакон до утворення однорідної суспензії.
Внутрішньовенно: розчиняють 750 мг препарату не менш, ніж у 6 мл води для ін’єкцій.
Для нетривалих внутрішньовенних інфузій (до 30 хв) 750 мг препарату розчиняють не менш ніж у 25 мл розчинника (вода для ін’єкцій, ізотонічний розчин натрію хлориду, 5 % розчин глюкози).
Розчини для внутрішньовенного вливання: 5 % глюкоза для ін’єкцій, 5 % глюкоза та розчин Рінгера лактатний для ін’єкцій, 5 % глюкоза и 0,9 % хлористий натрій для ін’єкцій, 10 % глюкоза для ін’єкцій, розчин Рінгера лактатний для ін’єкцій, 0,9 % хлористий натрій для ін’єкцій.
Дорослим внутрішньом’язово або внутрішньовенно призначають по 750-1500 мг препарату 3 рази на добу. При необхідності інтервал між ін’єкціями може бути скорочений до 6 год. Добова доза препарату – 3-6 г. Тривалість призначення, як правило, не перевищує 5-10 днів.
Дітям призначають препарат у дозі 30-100 мг/кг на добу за 3-4 введення. Для більшості інфекцій оптимальна добова доза становить 60 мг/кг. Новонародженим призначають по 30-100 мг/кг на добу за 2-3 введення.
При гонореї препарат призначають у дозі 1,5 г одноразово у вигляді однієї або двох ін’єкцій по 750 мг, які вводяться в обидві сідниці.
При менінгіті дорослим призначають по 3 г внутрішньовенно кожні 8 год.
Дітям грудного і більш старшого віку призначають 200-400 мг/кг на добу внутрішньовенно за 3-4 введення. При досягненні оптимального терапевтичного ефекту дозу препарату можна зменшити до 100 мг/кг на добу внутрішньовенно. Новонародженим призначають препарат у початковій дозі 100 мг/кг на добу внутрішньовенно. При досягненні оптимального терапевтичного ефекту дозу можна зменшити до 50 мг/кг на добу внутрішньовенно.
Для профілактики інфекцій при абдомінальних, тазових і ортопедичних операціях препарат вводять внутрішньовенно у середній дозі 1,5 г одночасно з введенням наркозу. При необхідності можливі додаткові введення препарату внутрішньом’язово у дозі 750 мг через 8 і 16 год.
Хворим з порушеннями функції нирок при кліренсі креатиніну 10-20 мл/хв рекомендують вводити препарат по 750 мг 2 рази на добу; при кліренсі креатиніну менше 10 мл/хв – 750 мг 1 раз на добу. Хворим, що перебувають на діалізі, наприкінці кожної процедури вводять ще 750 мг. При постійному перитонеальному діалізі препарат призначають по 750 мг 2 рази на добу.

Побочные эффекты
Побічна дія.
З боку травного тракту: нудота, блювання, діарея; описані випадки псевдомембранозного коліту, кандидоз порожнини рота.
З боку системи кровотворення: анемія, еозинофілія, лейкопенія, нейтропенія.
Алергічні реакції: шкірні висипання, свербіж, кропив’янка, пропасниця, інтерстиціальний нефрит; вкрай рідко – анафілактичний шок; зрідка відзначаються поліморфна еритема, синдром Стівенса-Джонсона, токсичний епідермальний некроліз.
З боку лабораторних показників: транзиторне підвищення активності печінкових трансаміназ у плазмі крові, підвищення рівня білірубіну, лужної фосфатази.
Місцеві реакції: болісні відчуття, при внутрішньовенному введенні – тромбофлебіт.
У деяких пацієнтів, що одержували цефуроксим, була виявлена позитивна реакція Кумбса.

Противопоказания
Протипоказання.
Підвищена чутливість до Цефоктаму та інших ?-лактамних антибіотиків.
Кровотечі і захворювання травного тракту в анамнезі, у т. ч. неспецифічний виразковий коліт.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами.
Цефоктам, пригнічуючи кишкову флору, перешкоджає синтезу вітаміну К. Тому при одночасному призначенні з препаратами, що знижують агрегацію тромбоцитів (нестероїдні протизапальні препарати, саліцилати, сульфінпіразон), збільшується ризик розвитку кровотеч. З цієї ж причини при одночасному призначенні з антикоагулянтами відзначається посилення антикоагулянтної дії.
При одночасному призначенні з діуретиками і потенційно нефротоксичними антибіотиками (наприклад, аміноглікозидами) зростає ризик розвитку нефротоксичної дії.
Пробенецид знижує канальцеву секрецію, зменшує нирковий кліренс Цефоктаму.
Фармацевтично несумісний з розчинами аміноглікозидів (не можна змішувати в одному шприці).

Передозировка
Передозування
. Судоми.
Лікування.
Застосування протисудомних засобів, захист дихальних шляхів, забезпечення вентиляції і перфузії, контроль і підтримка на необхідному рівні життєво важливих показників, газів і електролітів крові, гемо- і перитонеальний діаліз.

Особенности применения
Особливості застосування.
Пацієнти, які мають в анамнезі алергічні реакції на пеніциліни, можуть мати підвищену чутливість до цефалоспоринових антибіотиків.
Обережно призначають препарат новонародженим, недоношеним дітям, пацієнтам з вираженими порушеннями функції нирок, при коліті, при зниженому зсіданні крові, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки.
При тривалому застосуванні рекомендується контролювати функцію нирок (особливо при використанні високих доз) і здійснювати профілактику дисбактеріозу. У пацієнтів з порушенням функції нирок доза повинна бути знижена з урахуванням вираженості ниркової недостатності і чутливості збудника.
Застосування препарату під час вагітності показане лише в тих випадках, коли передбачувана користь перевищує можливий негативний вплив на плід.
При необхідності застосування препарату в період лактації варто припинити годування груддю.
Після усунення симптомів захворювання лікування варто продовжувати ще протягом 48-72 год.
Під час лікування не можна вживати алкоголь.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання.
Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25 °С.
Термін придатності – 2 роки.
Препарат не застосовують після закінчення терміну придатності.

Условия отпуска
Умови відпуску:
за рецептом

Производитель и его адрес
Виробник, країна:
ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м.Київ, Україна

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.