4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Каризон р-р д/нар.прим.0,5мг/г 30мл фл.

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
КАРІЗОН

Торговое название
КАРІЗОН

Международное название
Міжнародна непатентована назва:
Clobetasol

Латинское название
KARISON

Общая характеристика
Склад:
діюча речовина: клобетазол;
1 г розчину містить 0,5 мг клобетазолу пропіонату |;
допоміжні речовини: динатрію едетат, полісорбат 80, спирт ізопропіловий, вода очищена.

Форма выпуска
Форма випуску:
Розчин для зовнішнього застосування, 0,5 мг/1 мл по 15 мл, або по 30 мл, або по 50 мл у флаконах № 1

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група.
Кортикостероїди для застосування в дерматології.
Код АТС D07A D01.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка.
У ході проведення широких фармакологічних випробувань і випробувань на людях порівняно з іншими глюкокортикоїдами при випробуванні на феномен згасання по МакКензі і Уеллсу, було виявлено сильну судинозвужувальну дію клобетазолу пропіонату, що порівняно з такими діючими речовинами, як флуоцинолон, дифлукортолон, бетаметазон і триамцинолон була у відповідності до теоретичних припущень.
Протизапальна ефективність клобетазолу пропіонату оцінювалась шляхом проведенням проб на піретичну еритему, проб кротоновим маслом/керосином і отруйним плющем. У ході проведення таких досліджень порівняно з еталонними препаратами - бетаметазона валерат, дифлукортона валерат, флуоцинолона ацетонид і триамцинолона ацетонид - ефект був у відповідності до теоретичних припущень.
Антипроліферативна дія клобетазолу пропіонату, наприклад, при проведенні проб на псоріатичні бляшки, виявилася вираженою сильніше, ніж у флуоцинолону ацетоніду, бетаметазону валерату і дифлукортону валерату.
У якісному відношенні механізм протизапальної, антипроліферативної та імуномоделюючої дії для всіх глюкокортикоїдів – згідно із загальноприйнятим і частково неповним та гіпотетичним уявленням – схематично, у спрощеній формі, можна представити наступним чином: молекули глюкокортикоїду утворюють в плазмі комплекси з кортикоїдними рецепторами клітин – зв'язуються з окремими генами ГРЕ (гормонреспонсивними елементами). Це індукує транскрипцію специфічних m-РНК-молекул, які призводять до синтезу ліпокортин-протеїнів на рибосомах. Ліпокортини сповільнюють реакції, що виникають у випадку фізичного, хімічного, токсичного або імуногенного впливу або дії мікробіологічного патогенного чинника, та мають місце між фосфоліпазою А2 і фосфоліпідами і забезпечують вивільнення арахідонової кислоти. Затримка або уповільнення процесу вивільнення арахідонової кислоти нормалізує, знижує або блокує синтез, що регулюється метаболізмом арахідонової кислоти з циклооксигеназою і ліпооксигеназою і вивільненням простагландини, простациклини, лейкотрієни, ФАТ і тромбоксани, які впливають, наприклад, на судини, мембрани клітин, лейкоцити, макрофаги, в тому числі на їхній хемотаксис і міграцію як запальних медіаторів, що регулюють збільшення кількості клітин. Окрім цього, глюкокортикоїди чинять антимітотичну дію і сповільнюють синтез нуклеїнової кислоти і протеїну. Істотними чинниками їхньої імуномоделюючої і протиалергічної дії є взаємодія глюкокортикоїдів з В-клітинами, Т-клітинами і клітинами Лангерганса, що уповільнює просування антигенів і їхню антагоністичну дію на синтез і функції інтерлейкіну 1, 2 та інших цитокінінів.

Фармакокинетика
Фармакокінетика.
Легко абсорбується шкірою. Біотрансформується, головним чином, у печінці. Виведення переважно здійснюється через жовч і товстий кишечник. Загальний індекс виведення клобетазолу пропіонату становить 72 години, приблизно 70% від загальної дози. Клобетазола пропіонат частково метаболізується шляхом оксидування до 11-кето-похідного.

Показания к применению
Показання.
Псоріаз (за винятком поширеного бляшкового псоріазу), стійкі екземи, червоний плескатий лишай, дискоїдний червоний вовчак та інші захворювання шкіри (на її волосистій поверхні), що не піддаються лікуванню менш активними кортикостероїдами.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Розчин слід наносити один раз на добу тонким шаром.
Загальна площа нанесення не повинна перевищувати 20% від усієї поверхні тіла.
Розчин випускається у флаконах з насадкою-дозатором, що забезпечує безпосереднє нанесення розчину на уражені ділянки та дозволяє уникнути повного змочування волосся.
Курс лікування триває не більше 2-3 тижнів.

Побочные эффекты
Побічні реакції.
Побічні дії, відомості про яку наведені нижче, класифіковані за органами і системами та за частотою їх виникнення. За частотою виникнення розподілені на такі категорії: дуже часто (? 1/10), часто (? 1/100 та < 1/10), нечасто (? 1/1 000 та < 1/100), рідко (?1/10 000 та < 1/ 1 000), дуже рідко (< 1/10 000), включаючи поодинокі випадки.
Імунна система.
Дуже рідко: підвищена чутливість.
Місцеві реакції підвищеної чутливості, такі як еритема, висипання, свербіж, кропив’янка, місцеве печіння шкіри і алергічні контактні дерматити можуть виникати в місцях нанесення і бути подібними до симптомів, для лікування яких препарат призначався.
Якщо виникають ознаки підвищеної чутливості, застосування препарату необхідно терміново припинити.
Ендокринна система.
Дуже рідко: ознаки гіперкортизолізму.
Як і при застосуванні інших топічних кортикостероїдів, тривале застосування у великій кількості або нанесення на великі ділянки може призвести до появи ознак гіперкортизолізму внаслідок значної системної абсорбції. Такі випадки найбільш імовірні у немовлят та дітей, а також при використанні оклюзивної пов’язки. У немовлят пелюшки діють як оклюзивна пов’язка.
За умови, що тижнева доза препарату у дорослих не перевищує 50 г, будь-яке пригнічення гіпофізу або надниркових залоз буде тимчасовим, зі швидким поверненням до нормального стану, як тільки короткий курс стероїдної терапії буде припинено.
Судинна система.
Нечасто: розширення поверхневих кровоносних судин.
Тривале та інтенсивне лікування високоактивними кортикостероїдними препаратами може спричинити розширення поверхневих кровоносних судин, особливо при використанні герметичних пов’язок або втиранні препарату у складки шкіри.
Шкіра та підшкірні тканини.
Нечасто: місцева атрофія, атрофічні смуги на шкірі.
Дуже рідко: витончення шкіри, зміни пігментації, гіпертрихоз, загострення основних симптомів, пустульозної форми псоріазу.
Тривале та інтенсивне лікування високоактивними кортикостероїдними препаратами може спричинити атрофічні зміни, такі як атрофічні смуги на шкірі і витончення шкіри, особливо при використанні герметичних пов’язок або втиранні препарату у складки шкіри.
У поодиноких випадках лікування псоріазу кортикостероїдами (або його припинення) може спровокувати пустульозну форму захворювання.

Противопоказания
Протипоказання.
· Рожеві вугри (розацеа), вугри (акне) та періоральний дерматит.
· Періанальний та генітальний свербіж.
· Ураження шкіри, спричинені вірусами (вірус простого герпесу, вітряної віспи).
· Підвищена чутливість до компонентів препарату.
· Пошкодження шкіри, первинно інфіковані грибками чи бактеріями.
· Дерматози у дітей віком до 1 року, в тому числі, пелюшковий дерматит та інші дерматити.
· Реакція на щеплення.
· Перший триместр вагітності.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.
Взаємодія препарату Kарізон, розчин, з іншими медикаментами дотепер не виявлена, хоча така можливість не виключена щодо таких лікарських засобів, як наприклад діуретики й антикоагулянти, а також за несприятливих терапевтичних і резорбційних умов, наприклад, при сильно пошкодженій шкірі.

Передозировка
Передозування.
Імовірність виникнення гострого передозування дуже незначна. У випадку виникнення хронічного передозування або неправильного застосування можуть виникнути ознаки гіперкортизолізму, що потребують зменшення або поступового припинення застосування місцевих кортикостероїдів, яке необхідно проводити під медичним наглядом, враховуючи ризик виникнення недостатності надниркових залоз.

Особенности применения
Особливості застосування.
Не наносити препарат на ділянки навколо очей.
Пацієнтам літнього віку не слід наносити препарат на великі ділянки шкіри. У разі пропущеного нанесення препарату, наступного разу дозу подвоювати не слід.
Препарат легко займається. Подразнює слизову оболонку очей. Вдихання парів препарату може викликати сонливість і затьмарення свідомості, тому слід уникати потрапляння препарату до дихальних шляхів.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.
Не впливає.
Застосування у період вагітності або годування груддю.
У першому триместрі вагітності застосування препарату протипоказане.
Впродовж двох останніх триместрів вагітності препарат застосовують тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода. Не наносити препарат на великі ділянки шкіри.
Період годування груддю.
Безпечність застосування клобетазолу пропіонату під час годування груддю не встановлена.
Діти.
Препарат протипоказаний для лікування дерматозів, у дітей віком до 1 року, включаючи дерматити та пелюшкові висипання.
Особливі заходи безпеки.
Не наносити препарат на шкіру обличчя, інтертригінозні ділянки (ділянки пахових складок і геніталій), на ерозійні та мокнучі поверхні шкіри, виразки та садна. При появі інфекційного зараження топічне лікування глюкокортикоїдними препаратами слід припинити. Не застосовувати оклюзивні пов’язки при застосуванні цього препарату.
З метою безпеки для здоров'я пацієнта кількість застосованого препарату Карізон будь-якої форми випуску не повинна перевищувати 50 г на тиждень. Тривале і регулярне застосування клобетазолу пропіонату повинно здійснюватись під наглядом лікаря.

Условия и сроки хранения
Термін придатності. 3 роки.
Після відкриття флакона – 3 місяці.
Умови зберігання.
Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.

Условия отпуска
Умови відпуску:
за рецептом

Упаковка
Упаковка.
Флакони по 15 мл, 30 мл і 50 мл.

Производитель и его адрес
Виробник, країна:
мібе ГмбХ Арцнайміттель, Німеччина

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.