4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Инспра табл.п/о 25мг №30

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ІНСПРА
(INSPRA(R))

Торговое название
ІНСПРА

Международное название
eplerenone

Латинское название
INSPRA

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви: eplerenone; прегн-4-eнe-7,21-дикарбоксилова кислота, 9,11-eпокси-17-гідрокси-3-оксo-, ?-лактон, метиловий ефір, (7?,11?,17?)-;
основні фізико-хімічні властивості: жовтого кольору, двоопуклі таблетки, ромбоподібної форми, вкриті оболонкою, з позначкою “Pfizer” на одному боці таблетки і “NSR” з “25” або “50” на іншому боці – для таблеток 25, 50 мг відповідно;
склад: 1 таблетка містить 25 або 50 мг еплеренону;
допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, натрію кроскармелоза, гіпромелоза, натрію лаурилсульфат, тальк, магнію стеарат;
оболонка таблетки: Opadry жовтий YS-1-12524-А.

Форма выпуска
Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група. Калійзберігаючі діуретики. Антагоністи альдостерону. Код АТС C03D A04.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Еплеренон є відносно селективним у зв’язуванні рекомбінантних мінералокортикоїдних рецепторів людини у порівнянні зі зв’язуванням рекомбінантних глюкокортикоїдних, прогестеронових та андрогенних рецепторів людини. Еплеренон запобігає зв’язуванню альдостерону – ключового гормону ренін-ангіотензин-альдостеронової системи (РААС), що бере участь у регуляції артеріального тиску і розвитку серцево-судинних захворювань.
Еплеренон спричиняє тривале збільшення рівнів реніну та альдостерону в плазмі, що пов’язано із регуляцією секреції реніну альдостероном за принципом негативного зворотного зв’язку. Однак підвищення активності реніну в плазмі та рівнів циркулюючого альдостерону не позначається на впливі еплеренону на артеріальний тиск.
Еплеренон гальмує розвиток серцевої недостатності (СН) як ішемічної, так і неішемічної природи. Незалежно від зниження артеріального тиску еплеренон не впливає на діастолічну та систолічну функцію серця та зменшує гіпертрофію лівого шлуночка.
Еплеренон не впливає на частоту серцевих скорочень, довжину інтервалів QRS, PR або QT.
Фармакокінетика. Еплеренон добре всмоктується в травному тракті. Рівноважні концентрації досягаються протягом 2 днів. Абсорбція не залежить від прийому їжі. Інгібітори CYP3А4 (зокрема кетоконазол, саквінавір) підвищують рівні еплеренону в крові.
Середні значення пікових концентрацій еплеренону в плазмі досягаються приблизно через 1,5 години після перорального прийому. Абсолютна біодоступність еплеренону не відома. Пікові концентрації в плазмі (Cmax) і площа під кривою концентрації (AUC) є залежними від дози в діапазоні від 25 до 100 мг і меншою мірою – в дозах понад 100 мг.
Зв’язування еплеренону з білками плазми становить близько 50% переважно за рахунок зв’язування з кислим альфа-1-глікопротеїном. Уявний об’єм розподілу при рівноважних концентраціях коливається від 43 до 90 л. Еплеренон не зв’язується з еритроцитами.
Еплеренон переважно біотрансформується за участі цитохрому Р450 (CYP3А4), а його період напівжиття становить 4-6 годин. Метаболізм еплеренону переважно пов’язаний із CYP3A4. Активних метаболітів еплеренону в плазмі не ідентифіковано. Менше 5% дози еплеренону виділяється у незміненому вигляді із сечею та фекаліями. При одноразовому прийомі радіоактивно міченої дози приблизно 32% дози виділяється з фекаліями, а приблизно 67% – із сечею. Термін напівжиття еплеренону становить 4-6 годин. Уявний кліренс у плазмі становить приблизно 10 л/год.
Фармакокінетика еплеренону у чоловіків і жінок принципово не відрізняється. При рівноважних концентраціях у літніх осіб (похилого та старечого віку) спостерігається збільшення максимальної концентрації (Cmax) і площі під кривою співвідношення доза/час (AUC) у порівнянні з такою в осіб молодшого віку (18-45 років). При рівноважних концентраціях спостерігається зменшення Cmax та AUC в осіб негроїдної раси.
Відмічається збільшення Cmax та AUC у пацієнтів з тяжким порушенням функції нирок і зниження у пацієнтів, які перебувають на гемодіалізі. Кореляції між кліренсом еплеренону в плазмі та кліренсом креатиніну не виявлено. Еплеренон не видаляється шляхом гемодіалізу.
Відмічається збільшення концентрації Cmax і AUC еплеренону у пацієнтів з помірними (Чайлд-П’юдж клас В) порушеннями функції печінки.
У пацієнтів із серцевою недостатністю (класифікація NYHA II-IV) відмічається збільшення рівноважних AUC та Cmax. Кліренс еплеренону у пацієнтів із серцевою недостатністю аналогічний кліренсу у здорових літніх осіб (похилого та старечого віку).

Показания к применению
Показання для застосування. Як компонент стандартної терапії у хворих з стабільним клінічним станом з проявами лівошлуновочкової серцевої недостатності (фракція викиду лівого шлуночка ?40%) після перенесеного інфаркту міокарда.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози. Артеріальна гіпертензія. Для лікування хворих на артеріальну гіпертензію препарат Інспра може застосовуватись як самостійно, так і в комбінації з іншими антигіпертензивними засобами. Рекомендована стартова доза Інспри становить 50 мг раз на добу. Якщо клінічний ефект недостатній, доза Інспри може бути збільшена до 100 мг раз на добу. У деяких пацієнтів клінічний ефект може бути досягнутий застосуванням 200 мг Інспри раз на добу.
Серцева недостатність після перенесеного інфаркту міокарда. Рекомендована доза Інспри становить 50 мг раз на добу. Лікування слід розпочинати з дози 25 мг раз на добу, в подальшому доза підлягає титруванню до досягнення необхідної дози 50 мг раз на добу протягом 4 тижнів.
Застосування для лікування літніх хворих. Будь-яка корекція стартової дози в похилому та старечому віці не потрібна.
Застосування для лікування хворих з легким і помірним порушенням функції печінки. Будь-яка корекція стартової дози для пацієнтів з порушеннями функції печінки легкої та помірної вираженості не потрібна.
Застосування для лікування хворих з порушенням функції нирок або хворих на діабет 2-го типу з мікроальбумінурією. Якщо ці захворювання супроводжуються артеріальною гіпертензією, то не слід призначати Інспру в дозі більше 100 мг раз на добу.
Сумісне застосування зі слабкими інгібіторами CYP3A4. Для лікування хворих, які отримують слабкі інгібітори CYP3A4 (такі як еритроміцин, саквінавір, верапаміл і флюконазол), застосування Інспри слід починати зі стартової дози 25 мг раз на добу
. Інспра може застосовуватися незалежно від прийому їжі.
Тривалість лікування залежить від тяжкості та перебігу захворювання.

Побочные эффекты
Побічна дія. Під час застосування Інспри для лікування артеріальної гіпертензії відмічалися такі побічні прояви: центральна і периферична нервова система – втомлюваність, запаморочення; травний тракт – біль у животі, діарея; печінка – збільшення активності гамаглютамілтрансферази (ГГТ) і АлАТ; метаболізм – гіперхолестеринемія, гіпертригліцеридемія; система дихання – кашель; сечовивідні шляхи – альбумінурія; інші – грипоподібний синдром.
Під час застосування Інспри для лікування серцевої недостатності після перенесеного інфаркту міокарда відмічалися такі побічні прояви: гіперкаліємія; зростання рівня креатиніну.

Противопоказания
Протипоказання. Підвищена чутливість до еплеренону або до будь-якого компонента препарату, гіперкаліємія, вагітність, лактація, дитячий вік.
Інспру не слід застосовувати разом із калійзберігаючими діуретиками або потужними інгібіторами CYP3A4, зокрема з кетоконазолом та ітраконазолом.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з лікарськими засобами. Інспру не слід застосовувати разом з калійзберігаючими діуретиками, препаратами, що містять калій, через ризик розвитку гіперкаліємії.
Нестероїдні протизапальні засоби (НПЗЗ). Застосування інших калійзберігаючих засобів разом із НПЗЗ призводило до розвитку гіперкаліємії у пацієнтів з порушеннями функцій нирок.
Літій. Існують повідомлення про прояви токсичності літію у випадку його сумісного застосування з діуретиками та інгібіторами АПФ. При сумісному застосуванні Інспри та літію необхідний регулярний контроль рівня літію в сироватці.
При сумісному застосуванні Інспри з препаратами, що пригнічують фермент CYP3A4, може виникати значна фармакокінетична взаємодія. Така взаємодія може спостерігатися при сумісному застосуванні з кетоконазолом, еритроміцином, саквінавіром, верапамілом і флуконазолом, що спричиняє підвищення рівня еплеренону в крові.
Будь-якої клінічно значущої фармакокінетичної взаємодії з дигоксином або варфарином не виявлено.

Передозировка
Передозування. Випадків передозування еплеренону у людини не описано. Найбільш імовірними ознаками передозування у людини може бути гіпотензія або гіперкаліємія. Еплеренон не може бути видалений шляхом діалізу. Еплеренон значною мірою зв’язується з активованим вугіллям. При виявленні симптомів передозування необхідно призначити симптоматичну терапію.

Особенности применения
Особливості застосування. Гіперкаліємія. Внаслідок механізму дії еплеренону при його застосуванні може спостерігатися гіперкаліємія. Всім пацієнтам на початку лікування та при зміні дози необхідно забезпечити контроль рівня калію в сироватці. У подальшому періодичний контроль рекомендований для пацієнтів з ризиком розвитку гіперкаліємії. Зменшення дози еплеренону приводить до зниження рівня калію в сироватці. В одному з досліджень додавання до терапії еплереноном гідрохлортіазиду привело до припинення зростання рівня калію в сироватці.
Порушення функції нирок. Для пацієнтів з порушеннями функції нирок, включаючи діабетичну мікроальбумінурію, необхідний регулярний контроль рівня калію в сироватці. У пацієнтів з рівнями креатиніну в сироватці понад 2,5 мг/дЛ або кліренсом креатиніну нижче 50 мл/хв лікування слід проводити з обережністю. У хворих на діабет 2-го типу мікроальбумінурією може спостерігатися підвищення частоти випадків гіперкаліємії. Тому лікування таких пацієнтів слід проводити з обережністю.
Порушення функцій печінки. У пацієнтів з легкими та помірними порушеннями функцій печінки не спостерігалося випадків збільшення рівня калію в сироватці понад 5,5 ммоль/Л. Для лікування таких пацієнтів необхідний контроль рівнів електролітів. Застосування еплеренону для лікування пацієнтів з тяжкими порушеннями функцій печінки не досліджувалося.
Вагітність і лактація. Відповідні дані щодо застосування еплеренону для лікування вагітних відсутні. Потенціальний ризик для людини лишається невідомим. Еплеренон можливо застосовувати при вагітності тільки у випадках, коли вірогідна користь переважає можливий ризик для плода. Невідомо, чи виділяється еплеренон з грудним молоком після перорального прийому. Рішення про відміну годування груддю або про відміну препарату повинно прийматися виходячи з необхідності прийому препарату для матері.
Вплив на здатність керувати автомобілем і працювати з технікою. Будь-які дослідження стосовно впливу еплеренону на здатність керувати автомобілем і працювати з технікою не проводилися. Еплеренон не спричинює сонливості або порушень когнітивних функцій, але в цих випадках треба брати до уваги можливість виникнення запаморочення при лікуванні.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі 15 – 25 °С.
Термін придатності - 3 роки.

Упаковка
Таблетки, вкриті оболонкою, по 25 мг № 30 (10х3)
Таблетки, вкриті оболонкою, по 50 мг № 30 (10х3)

Производитель и его адрес
Виробник, країна: "Pfizer Pharmaceuticals LLC";"Pharmacia Limited";"Pfizer PGM" для "Pfizer Inc.", США/Велика Британія/Франція/США

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.