4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Фолиевая к-та табл.0,001 №50 (Витамины)

***
І Н С Т Р У К Ц І Я
для медичного застосування препарату
ФОЛІЄВА КИСЛОТА

Торговое название
ФОЛІЄВА КИСЛОТА

Международное название
Міжнародна непатентована назва:
Folic acid

Общая характеристика
Склад лікарського засобу:
діюча речовина:
кислота фолієва;
1 таблетка містить кислоти фолієвої 1 мг;
допоміжні речовини:
глюкоза, кислота стеаринова, полівінілпіролідон низькомолекулярний.

Форма выпуска
Форма випуску:
Таблетки по 1 мг № 10х3, № 10х5 у контурних чарункових упаковках

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група.
Антианемічні засоби.
Код АТС В03ВВ01.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості..
Кислота фолієва (вітамін Вс) відноситься до вітамінів групи В, потрібна для нормального утворення клітин крові і в організмі людини синтезується мікроорганізмами товстої кишки. В організмі кислота фолієва відновлюється до тетрагідрофолієвої кислоти - коферменту, необхідного для багатьох процесів метаболізму. Вона потрібна для нормального дозрівання мегалобластів та утворення нормобластів. Препарат займає важливе місце в обміні пуринів та пиримідинів, синтезі нуклеїнових кислот, метаболізмі амінокислот: гліцину, метіоніну, гістидіну. Фолієва кислота позитивно впливає на функцію кишечнику та печінки, підвищує вміст холіна в печінці та перешкоджає її жировій дистрофії. Кислота фолієва підтримує імунну систему, сприяє нормальному утворенню і функціонуванню білих кров?яних тілець. В період вагітності виконує певну захисну функцію відповідно дії тератогенних факторів.
Після прийому всередину пік концентрації препарату в плазмі крові настає через 30-60 хв і далі протягом 3 хв 95 % препарату потрапляє в тканини. Елімінація здійснюється переважно нирками як в незміненому вигляді, так і в вигляді метаболітів.

Показания к применению
Показання для застосування.
Макроцитарні анемії, зокрема, мегалобластичні у вагітних; для лікування спру з метою нормалізіції гемопоеза, усунення або зменшення клінічних проявів захворювання. Анемії та лейкопенії, обумовлені іонізуючою радіацією, хімічними речовинами, в тому числі, ліками; анемії, що виникли внаслідок резекції шлунка або частини кишечнику, мегалобластичні анемії, обумовлені туберкульозом кишечнику і хронічними гастроентеритами (при цих захворюваннях показана і без розвитку анемії), перніциозні анемії, пелагра. Як допоміжний засіб при депресіях та синдром підвищеній тривожності, при лікуванні дисплазії шийки матки. З профілактичною метою препарат призначають при дефіциті кислоти фолієвої в організмі, утвореному при незбалансованому або неповноцінному харчуванні, а також в періоди вагітності та годування груддю.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Фолієву кислоту приймають внутрішньо після їди.
З лікувальною метою препарат призначають дорослим по 1-2 мг (1-2 таблетки) 1-3 рази на день. Добова доза – до 5 мг (5 таблеток). Дітям, починаючи з 3 років, залежно від віку і захворювання, препарат призначають в менших дозах (по 1-2 таблетки 2 раза на добу ). Максимальна доза – до 2 мг (2 таблетки) на добу. Курс лікування 20-30 днів.
При макроцитарній анемії препарат призначають в дозі 5 мг 2-3 рази на добу протягом 10- 15 днів.
Вагітним при зниженому рівні гемоглобіну в першому триместрі вагітності Фолієву кислоту призначають у дозі 0.004 г на добу в комбінації з елементарним залізом протягом 3 місяців. Потім дозу Фолієвої кислоти зменшують до 4 мг 1 раз на тиждень.

Побочные эффекты
Побічні ефекти.
При вживанні препарату інколи спостерігаються диспептичні явища, а також алергічні реакції: бронхоспазм, еритема, гарячка, які усуваються відміною препарату або призначенням протиалергійних засобів.

Противопоказания
Протипоказання.
Підвищена чутливість до кислоти фолієвої.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші взаємодії.
Фолієву кислоту застосовують у поєднанні з іншими лікарськими засобами: при перніціозній анемії – потрібно призначати тільки в комбінації з ціанокобаламіном, оскільки Фолієва кислота, стимулюючи гемопоез, не запобігає розвиткові неврологічних ускладнень (фунікулярного мієлоза та ін.), при спру – в поєднанні з кислотою аскорбіновою, ціанокобаламіном, препаратами печінки з проведенням гемотерапії.
При одночасному застосуванні Фолієвої кислоти з аналгетиками, протисудомними препаратами, антацидами, холестираміном, сульфаніламідами, антибіотиками, цитостатиками знижується ефективність препарату. Одночасне застосування з серцевими глікозидами підвищує їх ефективність.
Не можна застосовувати разом з мінеральними кислотами, лужними речовинами, відновлювачами, тому що відбувається інактивація кислоти.фолієвої.

Передозировка
Передозування.
Дуже високі дози Фолієвої кислоти можуть підвищити збудливість ЦНС і спричинити судоми. Підвищені дози препарату можуть призвести до гіпертрофії епітеліальних клітин у канальцях нирок та порушенню їх функцій.

Особенности применения
Особливі застереження.
Застосування в період вагітності та годування груддю. Дозування препарату не дозволяє застосовувати його в період вагітності та годування груддю з профілактичною метою.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Немає даних про негативний вплив Фолієвої кислоти на здатність керувати транспортними механізмами.
При лікуванні Фолієвою кислотою необхідний систематичний контроль стану крові. Тривалий прийом препарату не рекомендується (особливо у великих дозах) через можливе зниження концентрації в крові ціанокобаламіну (вітаміну В12.)

Условия и сроки хранения
Термін придатності 3 роки.
Умови зберігання.
В сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15 до 25 С.
Зберігати в недоступному для дітей місці.

Производитель и его адрес
Виробник, країна:
ВАТ "Вітаміни", м.Умань, Черкаська обл., Україна

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.