4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Флюр-Э-Дей табл.жев. 2,21мг №120

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ФЛЮР-Е-ДЕЙ
(FLUOR-A- DAY)

Торговое название
ФЛЮР-Е-ДЕЙ

Международное название
Міжнародна непатентована назва: Sodium fluoride

Латинское название
FLUOR-A- DAY

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назва: натрію фторид;
основі фізико-хімічні властивості: таблетки білого або майже білого кольору у вигляді літачків із запахом і смаком малини;
склад: 1 таблетка містить натрію фториду 2,21мг, еквівалентно 1 мг фтору;
допоміжні речовини: ксилітол, сорбітол, ароматизатор вишневий штучний, магнію стеарат, ароматизатор малиновий.

Форма выпуска
Таблетки жувальні по 2.21 мг № 120 у флаконах

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група. Мінеральні добавки. Препарати фтору. Натрію фторид. Код АТС А12С D01.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка. Іони фтору накопичуються в організмі, переважно у тканинах зубів і кісток, створюючи слаборозчинні фторапатити. Фтор стимулює мінералізацію твердих тканин зуба, сприяє визріванню і затвердінню зубної емалі, а також її стійкості до дії кислоти, зменшує продукцію кислоти бактеріями і спричиняє бактерицидну дію щодо мікроорганізмів, які викликають карієс зубів, гальмує утворення молочної кислоти з вуглеводів, стимулює остеобласти і поповнює дефіцит фтору в організмі. Фториди можуть також сприяти ремінералізації декальцинованої зубної емалі. Найважливішим компонентом їжі, котрий впливає на хімічний склад зубів є іони фтору. Природним джерелом фтору є питна вода. Оптимальний рівень фтору у воді встановлено 0,0001%. Якщо вода має нижчий рівень фтору, спостерігається збільшення випадків розвитку карієсу, а при завищеному – випадки розвитку “плямистоїї” емалі (флюорозу).
Спостереження за дітьми, які пили фторовану воду (0,0001%) до 10 років показали відсутність побічної дії на ріст, загальний стан організму та стан кісткової тканини.
Фармакокінетика.
Фториди у розчині або у вигляді швидкорозчинних солей легко і майже повністю абсорбуються з шлунково-кишкового тракту, накопичуються у зубах і кістках, виводяться нирками. Час досягнення максимальної концентрації у крові становить 30 – 60 хвилин.

Показания к применению
Показання для застосування. У складі комплексу лікувально-профілактичних заходів у дітей віком від 2 до 14 років для профілактики карієсу і для покращання формування твердих тканин постійних зубів.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Препарат застосовують перорально. Доза препарату залежить від віку дитини і концентрації фтору у воді (призначають при вмісті фтору у воді менше 0,7 мг/л). Препарат приймають після їжі щодня. Таблетку необхідно повільно розжувати і запити водою. Рекомендується приймати протягом не менше 250 днів, щороку (до 14 років). Звичайні дози: дітям від 2 до 6 років – по 1/4 таблетки 2 рази на добу, 6 – 14 років – по 1/2 таблетки 2 рази на добу.

Побочные эффекты
Побічна дія. У поодиноких випадках можливі скарги на головний біль, стомлюваність, нудоту, диспепсію, біль в ногах та суглобах, можливі прояви гіпотиреозу та алергічні реакції.

Противопоказания
Протипоказання.
Препарат протипоказаний при індивідуальній чутливості, при тяжких захворюваннях печінки та нирок, загостренні виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки.
Не рекомендовано приймати при вживанні води з вмістом фтору більше 0,7 мг/л ,їжі, яка не містить натрію, дітям до 2 років.
Для дітей віком до 2 років існують спеціальні лікарські форми натрію фториду у вигляді розчину.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат не рекомендується призначати одночасно з препаратами, які містять кальцій, тому що знижується абсорбція натрію фториду.

Передозировка
Передозування.
При довготривалому прийомі доз препарату, вищих за рекомендовані, можуть проявлятися ознаки флюорозу: емаль стає твердою, білою як крейда, з’являються матові, жовті та коричневі плями і смуги. При гострому передозуванні можливі: гіперсалівація, блювання, порушення зору, тремор, гіпертермія, гіпотензія, тахікардія.
Лікування. Зменшення дози препарату або його відміна. При гострому передозуванні необхідно дати молоко, промити шлунок розчином, який містить солі кальцію, також рекомендовано симптоматичне лікування: введення розчину кальцію хлориду, декстрози, в окремих випадках – кальцію глюконату, у тяжких випадках призначити гемодіаліз.

Особенности применения
Особливості застосування. Не збільшувати вказані дози препарату, оскільки натрію фторид при передозуванні може мати токсичну дію на організм. В осіб із захворюваннями крові потрібен контроль аналізу крові. Препарат застосовувати за призначенням лікаря стоматолога, який ураховує вміст фтору у воді даного населеного пункту, особливо це стосується сільського населення, яке користується водою з криниці. Дітям вживати препарат під наглядом батьків для попередження передозування.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання.
Зберігати у щільно закритому флаконі, в недоступному для дітей місці при температурі 15 – 30° С.
Термін придатності – 4 роки.

Упаковка
Таблетки жувальні по 2.21 мг № 120 у флаконах

Производитель и его адрес
Виробник, країна: "Pharmascience Inc.", Канада

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.