4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Кальциум-Д сусп.орал.120 мл фл.

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
КАЛЬЦИУМ -Д

Торговое название
КАЛЬЦИУМ-Д

Латинское название
CALCIUM-D

Общая характеристика
Склад лікарського засобу:
діючі речовини:
5 мл суспензії містять кальцію карбонату 625 мг (еквівалентно елементарному кальцію 250 мг), холекальциферолу 125 МО (еквівалентно вітаміну D3 266,5 МО);
допоміжні речовини:
натрію кармелоза, сорбіт (Е 420), натрію метилпарагідроксибензоат (Е 219), натрію пропілпарагідроксибензоат (Е 217), натрію цитрат, кислоти лимонної моногідрат, динатрію едетат, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію сахарин, барвник еритрозин (Е 127), смакова домішка полунична , вода очищена.

Форма выпуска
Форма випуску:
Суспензія оральна по 120 мл у флаконах № 1

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група.
Комбіновані вітамінні препарати. Вітаміни в комбінації з мінералами. Код АТС A11J B.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка.
Комбінований препарат, який регулює обмін кальцію та фосфору. Поповнює нестачу кальцію та вітаміну D3 в організмі.
Кальцій є найпоширенішим мінералом в організмі людини. Доля харчового кальцію, що всмоктується, залежить від потреб організму, але звичайно вона становить 20 - 30%. Кількість кальцію, необхідна дорослій людині, становить майже 600 мг на добу. Кальцій бере участь у формуванні кісткової тканини, мінералізації зубів, регулюванні процесів нервової провідності та м’язових скорочень, підтриманні стабільної нервової діяльності.
Холекальциферол (вітамін D3) – один з найважливіших активних метаболітів вітаміну D, що регулює обмін кальцію та фосфору в організмі. Він посилює всмоктування кальцію у нирках, регулює мінеральний обмін в організмі, що необхідно для нормального дозрівання кісткової тканини, її метаболізму і фізіологічної функції

Фармакокинетика
Фармакокінетика.
Не досліджувалася.

Показания к применению
Показання для застосування.
Для профілактики остеопорозу та остеомаляції, та як додаток до різних видів специфічного лікування остеопорозу. Препарат рекомендований у всіх випадках, коли спостерігається погане засвоєння, знижена абсорбція або збільшена потреба організму в кальції і вітаміні D3, при зниженні вмісту кальцію та/або засвоєнні вітаміну D3, що особливо важливо для дітей, підлітків і молодих людей в період інтенсивного зростання, вегетаріанців, людей, які вживають мало молочних продуктів, жінок у період менопаузи, людей похилого віку, людей, які не бувають на сонці протягом тривалого часу (наприклад, хронічні хворі, що не виходять з будинку), і для жінок під час вагітності та лактації.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Як профілактичний засіб приймається всередину безпосередньо перед прийомом їжі або під час їди. Упаковка містить мірну ложечку з діленнями, одне ділення відповідає 2,5 мл.
Для профілактики остеопорозу та остеомаляції дорослим та дітям старше 12 років, а також вагітним та матерям, що годують груддю – по 15 мл в день.
Грудним доношеним дітям з 1 до 6 місяців по 5-7,5 мл 2 рази на день, попередньо розбавити молоком або кип’яченою водою. Недоношеним та дітям з низькою масою тіла 30-40 мл на добу, розподілені на 2-4 прийоми.
Дітям старше 6 місяців по 15 мл на добу розподілені на 2-3 прийоми.
В умовах підвищеної інсоляції дозу зменшують вдвічі.

Побочные эффекты
Побічна дія.
Порушення з боку шлунково-кишково тракту: запор, метеоризм, нудота, болі у животі, діарея.
Метаболічні порушення: гіперкальціємія, гіперкальціурія.
Зміни з боку шкіри та підшкірної клітковини: шкірні висипання, відчуття свербежу, кропив'янка.

Противопоказания
Протипоказання.
Гіперчутливість до будь-якого інгредієнта препарату, до сої чи арахісу, первинна або вторинна гіперкальціємія, виражена гіперкальціурія або сечокам’яна хвороба, декальцінуючі пухлини, такі як мієлома, кісткові метастази, саркоїдоз, гіпервітаміноз Д. Препарат також протипоказаний при гіпопаратиреоїдизмі і нирковій недостатності. Остеопороз, зумовлений іммобілізацією.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами.
При одночасному застосуванні діуретиків тіазидного ряду зростає ризик виникнення гіперкальціємії, тому що вони збільшують канальцієву реабсорбцію кальцію, слід проводити моніторинг рівня кальцію в крові. Навпаки, фуросемід та інші петльові діуретики збільшують виведення кальцію нирками. Системні кортикостероїди зменшують всмоктування кальцію, тому лікування кортикостероїдами може потребувати збільшення дози препарату. Одночасне лікування препаратами холестираміну або проносними засобами на основі мінеральної або рослинної олії може знижувати всмоктування вітаміну Д. Кальцій може впоивати на абсорбцію препаратів тетрациклінового ряду, тому треба приймати препарат за 2 год. до або через 4-6 год після прийому вищевказаних препаратів.При одночасному лікуванні серцевими глікозидами необхідний контроль ЕКГ та клінічного стану хворого, тому що препарати кальцію можуть потенціювати терапевтичні та токсичні ефекти серцевих глікозидів. Для запобігання зниженню всмоктування бісфосфонатів або фториду натрію рекомендується приймати ці препарати не раніше, як за 3 год перед прийом Кальциум-Д. Щавлева кислота (міститься в шпинаті та ревені) і фітинова кислота (міститься в злакових) може пригнічувати всмоктування кальцію через утворення нерозчинної кальцієвої солі. Пацієнтам не слід приймати препарати кальцію за 2 години до прийому їжі, що містять щавлеву кислоту та фітинову кислоту.

Передозировка
Передозування.
При передозуванні може виникати гіпервітаміноз Д та гіперкальціємія.
Симптоми включають запаморочення, головний біль; гіперкальціємію, гіперкальціурія, гіперкреатинемія, анорексію, спрагу, нудоту, блювання, закреп, біль у животі, м’язева слабкість, слабкість, психічні розлади, полідипсія, поліурія, біль в кістках, нефрокальциноз, нефролітіаз і в тяжких випадках серцева аритмія. В тяжких випадках гіперкальциємія, що може призвести до коми і смерті. Постійний високий рівень кальцію може призвести до незворотнього пошкодження нирок і кальцифікації м’яких тканин.
Лікування. Прийом препарату слід припинити.
Необхідно ввести в організм велику кількість рідини та дотримуватись дієти з обмеженою кількістю кальцію і залежно від тяжкості гіперкальціємії застосовують петльові діуретики, біфосфанати, кальцитонін, кортикостероїди. Слід проводити моніторинг рівня електролітів, функції нирок і діурезу, ЕКГ контроль.

Особенности применения
Особливості застосування.
Під час тривалого лікування слід проводити моніторинг рівень кальцію в крові та проводити моніторинг показників функції нирок (креатинін). Це особливо важливо у пацієнтів похилого віку, які одночасно приймають серцеві глікозиди чи діуретики (див. Взаємодія з- іншими лікарськими засобами та у пацієнтів з високим ризиком утворення каменів нирок. При гіперкальціємії чи порушенні функції нирок дозу препарату слід знизити чи припинити лікування.
Вітамін Д з обережністю застосовують у пацієнтів з порушенням функції нирок і слід проводити контроль за рівнем кальцію та фосфатів. Слід брати до уваги ризик кальцифікації м’яких тканин. У пацієнтів з тяжкою нирковою недостатністю вітамін Д у формі холекальциферолу не метаболізується нормально, слід використовувати інші форми вітаміну Д (див. «Протипоказання»).
Препарат не можна приймати одночасно з препаратами заліза, при прийомі препарту потрібно також враховувати додаткове надходження кальцію та вітаміну D3 з інших джерел.
Вагітність та лактація.
Потреба в кальції та вітаміні D3 підвищується у період вагітності та лактації. Застосування сиропу Кальциум-Д показано у період вагітності та годування груддю, але їх не можна приймати одночасно з препаратами заліза.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.
Не впливає.
Діти.
Грудним доношеним дітям з 1 до 6 місяців по 5-7,5 мл 2 рази на день, попередньо розбавити молоком або кип’яченою водою. Недоношеним та дітям з низькою масою тіла 30-40 мл на добу, розподілені на 2-4 прийоми.
Дітям старше 6 місяців по 15 мл на добу розподілені на 2-3 прийоми.
В умовах підвищеної інсоляції дозу зменшують вдвічі.

Условия и сроки хранения
Термін придатності. 2 роки.
Умови зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С.

Условия отпуска
Умови відпуску:
без рецепта

Упаковка
Упаковка.
По 120мл у флаконі, кожний флакон разом з мірною ложечкою у картонній упаковці.

Производитель и его адрес
Виробник, країна:
Індоко Ремедіс Лімітед, Індія

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.