4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Тиамина хлорид р-р д/ин.амп.5% 1мл №10 (Здоровье)

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ТІАМІНУ ХЛОРИД–ЗДОРОВ’Я

Торговое название
ТІАМІНУ ХЛОРИД-ЗДОРОВ'Я

Международное название
Міжнародна непатентована назва:
Thiamine (vit B1)

Латинское название
THIAMINЕ CHLORIDE-ZDOROVYE

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви:
thiamine; 3-[(4-аміно-2-метил-5-піримідиніл)метил]-5-(2-оксіетил)-4-метил-тіазолій хлорид-гідрохлорид;
основні фізико-хімічні властивості: прозорий розчин від жовтуватого до зеленувато-жовтуватого кольору;
склад: 1 мл містить тіаміну гідрохлориду (у перерахуванні на 100 % речовину) 50 мг;
допоміжні речовини:
унітіол, вода для ін’єкцій.

Форма выпуска
Форма випуску:
Розчин для ін'єкцій 5% по 1 мл в ампулах № 10х1 у блістерах складаних із защіпкою; № 10 у коробці

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група.
Прості препарати вітаміну В1. Тіамін (вітамін В1).
Код АТС А11D A01.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка.
Тіаміну хлорид-Здоров’я – синтетичний препарат водорозчинного вітаміну В1.
В організмі тіамін у результаті процесів фосфорилювання перетворюється на кокарбоксилазу, яка є коферментом багатьох ферментативних реакцій.
Препарат відновлює дефіцит вітаміну В1. Виявляє метаболічний ефект: бере участь у вуглеводному, білковому та ліпідному обмінах, у проведенні нервового збудження у синапсах, захисті мембран від токсичної дії продуктів перекисного окиснення ліпідів.

Фармакокинетика
Фармакокінетика.
Тіамін при парентеральному введенні швидко абсорбується: після внутрішньом’язового введення препарат вже через 15 хв виявляється у крові, через 30 хв – у тканинах внутрішніх органів. Розподіляється по всіх тканинах. Зв’язок з білками низький. Фосфорилювання відбувається в печінці; активний метаболіт – тіаміндифосфат(кокарбоксилаза). Накопичується в печінці, серці, мозку, нирках, селезінці, нервовій тканині. До 50 % загальної кількості міститься у поперечносмугастих м’язах і міокарді, 40 % виявляється у внутрішніх органах, залишок – у нервовій тканині. Елімінується нирками та кишечником.

Показания к применению
Показання для застосування.
Гіпо- та авітаміноз В1 (в т. ч. у пацієнтів, які знаходяться на зондовому харчуванні, на гемодіалізі, страждають синдромом мальабсорбції). У складі комплексної терапії: неврити, поліневрити, радикуліт, невралгія, периферичний парез та параліч, діабетичні нейропатії, енцефалопатія Вернике-Корсакова, хронічний алкоголізм, алкогольні нейропатії, хронічні ураження печінки, інтоксикації різної етіології, міокардіодистрофія, порушення коронарного кровообігу, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, атонічні запори, атонія кишечнику, тиреотоксикоз, цукровий діабет, ендартеріїт, дерматози (екзема, атопічний дерматит, псоріаз, червоний плескатий лишай) з нейтрофічними змінами і порушеннями обміну речовин. Тривале фізичне і психічне напруження.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози.
Призначають внутрішньом’язово (глибоко в м’яз), внутрішньовенно (повільно) та підшкірно (рідко).
Для внутрішньовенного введення разову дозу розводять у 10 мл 0,9 % розчину натрію хлориду; вводять протягом 1 – 3 хв.
Введення починають з малих доз (не більше 0,5 мл дорослим), більш високі дози вводять тільки при добрій переносимості.
Дорослим призначають по 25 – 50 мг (0,5 – 1 мл|) 1 раз на день, щоденно. Курс лікування – 10 – 30 днів.
При енцефалопатії Верніке-Корсакова призначають по 50 – 100 мг (1–2 мл) два рази на день внутрішньом’язово до клінічного поліпшення. Слід враховувати імовірність розвитку алергічної реакції на введення вітаміну В1.
Дітям з 1 року призначають по 12,5 мг (0,25 мл|) 1 раз на день, щоденно. Курс лікування – 10 – 30 днів.
Дозу і тривалість лікування встановлюють індивідуально, залежно від терапевтичного ефекту, характеру комплексної терапії, переносимості препарату.

Побочные эффекты
Побічна дія.
Можливі алергічні реакції (шкірний свербіж, кропив’янка, набряк Квінке, утруднене ковтання і дихання), рідко – колапс, парестезії, пітливість, тахікардія, ангіоневротичний набряк; дуже рідко – анафілактичний шок. Вказані реакції виникають при схильності до алергії, у жінок у клімактеричному та передклімактеричному періодах, у хворих на алкоголізм.
Можливі: ураження зорового нерва; кишкова геморагія; напади бронхіальної астми; явище синаптоплегії – здатність тіаміну утворювати комплекси з різними медіаторами – падіння артеріального тиску, виникнення серцевих аритмій, порушення скорочення скелетних, в тому числі дихальних, м’язів, пригнічення центральної нервової системи.
Вітамін В1 може порушувати активність ферментів печінки.

Противопоказания
Протипоказання.
Підвищена індивідуальна чутливість до тіаміну, алергічні захворювання, ідіосинкразія, передклімактеричний і клімактеричний періоди у жінок.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами.
Фармацевтична несумісність.
Розчин Тіаміну хлорид-Здоров'я не слід змішувати з розчинами, що містять сульфіти, тому що в них він повністю розпадається; з пеніциліном або стрептоміцином (відбувається руйнування антибіотиків) та з нікотиновою кислотою (відбувається руйнування тіаміну).
Не рекомендується одночасне парентеральне введення препарату Тіаміну хлорид-Здоров’я з вітаміном B6 (піридоксин) і вітаміном В12 (ціанокобаламін|), оскільки перший утруднює перетворення тіаміну в активну форму, а другий підсилює алергізуючий ефект тіаміну.
Тіамін послаблює ефект деполяризуючих міорелаксантів (суксаметоній|).
Тривале лікування протисудомними препаратами (фенобарбітал, фенітоїн, карбамазепін), а також сумісне застосування з дигоксином, індометацином, антацидними препаратами може призвести до дефіциту тіаміну. Тіосемікарбазон та 5-фторурацил| інгібують активність вітаміну В1. Застосування кофеїну, препаратів, що містять сірку та естрогени, збільшує потребу у тіаміні.

Передозировка
Передозування.
Симптоми: можливе посилення симптомів побічної дії препарату. Лікування: відміна препарату; симптоматична терапія.

Особенности применения
Особливості застосування.
З обережністю призначають при підвищеній збудливості нерво-вої системи, гіперацидних формах виразкової хвороби дванадцятипалої кишки.
Ін’єкційну форму препарату необхідно застосовувати при лікуванні хворих з порушеннями всмоктування в кишечнику або з резекцією шлунка, при неможливості прийому тіаміну у таблетованій формі (нудота, блювання, до- і післяопераційний період), а також при тяжки формах захворювання або на початку лікування для більш швидкого досягнення терапевтичного ефекту. Починати парентеральне введення рекомендується з малих доз (не більше 0,5 мл дорослиммммммм ), і лише при добрій переносимості вводять більш високі дози.
При внутрішньом’язовому введенні|вступі| препарат слід вводити глибоко в м’яз, при внутрішньовенному – повільно.
Підшкірні, а іноді і внутрішньом’язові ін’єкції болючі внаслідок низького рН розчину.
У|в,біля| жінок у клімактеричний та передклімактеричний періоди, а також у хворих на алкоголізм можливе посилення симптомів побічної дії препарату.
Не можна застосовувати препарат як заміну збалансованої дієти. При виявлені алергії до вітаміну В1 із раціону хворого виключають рис, гречку, м’ясо, хліб (із вмістом борошна грубого помолу).
Добова потреба у вітаміні В1: для дорослих чоловіків – 1,2 – 2,1 мг, для осіб літнього віку – 1,2 –1,4 мг, для жінок – 1,1 – 1,5 мг з додаванням 0,4 мг вагітним та 0,6 мг жінкам у період годування груддю, для дітей, залежно від віку, – 0,3 – 1,5 мг.
Застосування в період вагітності і годування груддю.
Застосування у період вагітності або годування груддю можливе. Дані щодо проникнення тіаміну в грудне молоко відсутні.
Вплив на здатність керувати ти транспортними засобами або працювати зі складними механізмами.
Під час лікування слід дотримуватися обережності при керуванні транспортними засобами та роботі зі складними механізмами.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання.
Зберігати у захищеному від світла місці при температурі від 8 С до 25 С. Зберігати в недоступному для дітей місці.
Термін придатності – 3 роки.

Условия отпуска
Умови відпуску:
за рецептом

Упаковка
Упаковка.
Розчин для ін’єкцій 5 % по 1 мл в ампулах|; № 10 у блістері складаному із защіпкою в коробці; № 10 у коробці.

Производитель и его адрес
Виробник, країна:
ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.