4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Эргокальциферол (Витамин Д2) р-р масл.д/внутр.прим.0,125% 10мл фл.(Технолог)

***
ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату
ЕРГОКАЛЬЦИФЕРОЛ (Вітамін D2)
Ergocalciferol (Vitamin D2)

Торговое название
ЕРГОКАЛЬЦИФЕРОЛ (ВІТАМІН Д2)

Международное название
Міжнародна непатентована назва: Ergocalciferol

Латинское название
ERGOCALCIFEROLUM (Vitamin D2)

Общая характеристика
Загальна характеристика:
міжнародна та хімічна назви: Ergocalciferol, [(5Z,7T,22E)-9,10-секоергоста-5,7, 10-(19),22-тетраєн-3 В-ол];
основні фізико-хімічні властивості: прозора олійна рідина від світло-жовтого до темно-жовтого кольору, без прогірклого запаху;
склад: 1 мл розчину містить ергокальциферолу - 0,00125 г (1,25 мг);
1 мл препарату містить 50 000 МО;
допоміжні речовини: олія соняшникова рафінована або олія соняшникова рафінована дезодорована марки “П” виморожена.

Форма выпуска
Розчин олійний 0.125% по 10 мл у флаконах

Фармгруппа
Фармакотерапевтична група. Вітаміни А та D. Код АТС А11С СО1.

Фармакологические свойства
Фармакологічні властивості.
Фармакодинамика. Ергокальциферол відноситься до групи вітамінів, розчинних у оліях, і є одним із регуляторів обміну фосфору та кальцію. Сприяє всмоктуванню останніх із кишечнику, розподілу та відкладанню в кістках при їх рості. Специфічний ефект вітаміну особливо виявляється при рахіті (протирахітичний вітамін).
Фармакокінетика. Перорально прийнятий вітамін D всмоктується в кров у тонкому кишечнику, особливо добре - в його проксимальному відділі. З кров’ю вітамін надходить до клітин печінки, де він за участю 25-гідроксилази гідроксилюється з утворенням його транспортної форми, яка доставляється кров’ю в мітохондрії нирок. У нирках проходить його подальше гідроксилювання за допомогою l ?-гідроксилази, внаслідок чого утворюється гормональна форма вітаміну. Уже ця форма вітаміну D транспортується кров’ю у тканини-мішені, наприклад - в слизову оболонку кишечнику, де вона ініціює абсорбцію Са++.

Показания к применению
Показання для застосування. Профілактики та лікування рахіту, а також захворювань кісток, які супроводжуються порушенням обміну кальцію (різні форми остеопорозу, остеомаляція), при порушеннях функції паращитовидних залоз (тетанія), деяких формах туберкульозу, псоріазі, вовчаку шкіри та слизових оболонок.

Способ применения и дозы
Спосіб застосування та дози. Ергокальциферол слід приймати внутрішньо під час їди. 1 мл препарату містить 50000 МО. Препарат застосовують в вигляді крапель, одна крапля з очної піпетки містить близько 1400 МО.
Для лікування рахіту з урахуванням ступеня його тяжкості та характеру клінічного перебігу Ергокальциферол (Вітамін D2) призначають по 2000-5000 МО на добу протягом 30-45 днів. Після досягнення лікувального ефекту в зазначені терміни переходять на профілактичне призначення Ергокальциферолу (400 – 500 МО на добу, тобто 1 крапля через день) до досягнення дитиною трьохрічного віку. У три літні місяці роблять перерву у прийомі препарату.
Для профілактики рахіту (у новонароджених та грудних дітей) Ергокальциферол призначають вагітним та матерям-годувальницям. При вагітності (з 30-32 тижнів) препарат приймають дрібними дозами (1000 - 2000 МО на добу протягом 6-8 тижнів).
Матері-годувальниці приймають Ергокальциферол в добовій дозі 500 - 1000 МО з перших днів годування дитини і до початку призначення їй Ергокальциферолу. З цією метою краще застосовувати препарат у лікарських формах драже або капсулах (1 драже чи 1 капсулу на добу).
Профілактично доношеним дітям препарат призначають із 3-4-х тижнів життя, із 2-го тижня - недоношеним та дітям, які знаходяться на штучному вигодовуванні, близнюкам, дітям, які перебувають у несприятливих екологічних (у тому числі і побутових) умовах.
Для профілактики рахіту Ергокальциферол можна призначати різними методами:
фізіологічний метод – щоденно доношеним дітям протягом 3-х років, за винятком 3-х літніх місяців, Ергокальциферол призначають по 500 МО на добу (курсова доза на рік 180 000 МО).
курсовий метод – щоденно дитині призначають по 1500-2000 МО Ергокальциферолу протягом 30 днів на 2-6-10 місяцях життя, у подальшому до 3-х-річного віку по 2-3 курси на рік з інтервалами між ними у 3 місяці (курсова доза на рік 180 000 МО).
Недоношеним дітям добова профілактична доза вітаміну D може бути збільшена до 800 -1000 МО, яку призначають щоденно протягом першого півріччя життя. У подальшому по 2000 -3000 МО на добу протягом місяця 2-3 рази на рік з інтервалами між курсами 3-4 місяці.
У регіонах із тривалою зимою профілактику здійснюють до 3-5-ти років життя дитини.
Лікування препаратом проводять під контролем рівня Са++ в сечі.
При рахітоподібних захворюваннях, патологічних процесах кісткової тканини, зумовлених порушенням обміну кальцію в організмі, при деяких формах туберкульозу, псоріазі препарат призначають згідно з комплексними схемами лікування цих захворювань.
Добова доза для лікування туберкульозного вовчаку у дорослих - 100000 МО. При цьому захворюванні дітям до 16 років залежно від віку Ергокальциферол призначають після їжі у добових дозах від 25000 до 75000 МО (добову дозу приймають за 2 прийоми). Курс лікування - 5-6 місяців.

Побочные эффекты
Побічна дія. При передозуванні та застосуванні у великих дозах можуть спостерігатися втрата апетиту, нудота, запори, загальна слабкість, головний біль, порушення сну, роздратованість, гіпертермія, зміни з боку показників сечі (лейкоцити, білок, гіалінові циліндри). Указані токсичні ефекти, які характеризують гіпервітаміноз D, супроводжуються підвищенням рівня кальцію у крові та посиленою екскрецією його із сечею. Не виключається також кальциноз м’яких тканин, легенів, нирок, кровоносних судин. При появі описаних ефектів препарат відміняють і максимально обмежують введення кальцію в організм, включаючи надходження його з їжею.

Противопоказания
Протипоказання. Виразкова хвороба шлунка та 12-палої кишки, інші захворювання шлунково-кишкового тракту, гострі та хронічні захворювання печінки, нирок, органічні ураження серця та судин у стадії декомпенсації, активні форми туберкульозу легень, гіперкальціємія .

Взаимодействие с другими лекарственными средствами
Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з солями кальцію токсичність вітаміну D2 підвищується. При призначенні з препаратами йоду відбувається окиснення вітаміну. При поєднанні з антибіотиками (тетрациклін, неоміцин) спостерігається порушення всмоктування Ергокальциферолу. До руйнування та інактивації препарату призводить його комбінування з мінеральними кислотами. Токсичні ефекти послаблюються токоферолом, аскорбіновою кислотою, тіаміном, рибофлавіном, піридоксином.

Передозировка
Передозування. При передозуванні препарату можуть спостерігатися втрата апетиту, порушення сну, роздратування, гіпертермія, зміни з боку сечі (лейкоцити, білок, гіалінові циліндри). Гіпервітаміноз D супроводжується підвищенням рівня кальцію в крові та посиленою екскрецією його із сечею. У разі виникнення ознак передозування препарат відміняють. Необхідно викликати блювання або промити шлунок зависсю активованого вугілля, призначити сольові проносні засоби. Необхідно провести корекцію водно-електролітного балансу. При гіперкальціємії призначають едетати. Ефективні гемо- та перетонеальний діаліз.

Особенности применения
Особливості застосування. Необхідно враховувати, що вітамін D2 має кумулятивні властивості. Слід приймати препарат під контролем лікаря і при тривалому застосуванні потрібно проводити дослідження вмісту кальцію у крові та сечі. З обережністю призначають, особливо на тривалий час, особам літнього віку, оскільки препарат, посилюючи відкладення кальцію в організмі, сприяє розвитку та посиленню явищ атеросклерозу, а також хворим з гіпотиреозом. Крім того, необхідна обережність при призначенні Ергокальциферолу вагітним віком понад 35 років. При застосуванні у великих дозах одночасно з препаратом слід призначати вітамін А (10000 -15000 МО на добу), кислоту аскорбінову та вітаміни групи В.

Условия и сроки хранения
Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці, при температурі не вище + 10 °С. Термін придатності - 2 роки.

Упаковка
Розчин олійний 0.125% по 10 мл у флаконах

Производитель и его адрес
Виробник, країна: ЗАТ "Технолог", м.Умань, Черкаська обл., Україна

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.