4589
ГОРЯЧАЯ ЛИНИЯ (с 9:00 до 18:00) (056) 745-55-21
Медицинская реформа. Основные принципы.
Поиск
Поиск участкового врача
google_dnipromed twitter_dnipromed youtube_dnipromed" facebook_dnipromed vk_dnipromed

Он-лайн поиск участкового врача


Например: пл. Октябрьская 4, просп. Кирова 127, ул. Героев Сталинграда 10

В связи с отключением сервиса Yandex.Карты поиск врача временно не работает. Мы пытаемся решить эту проблему.
НПосле осуществления поиска, Вам будет показан соответствующий Центр и Амбулатория с перечнем специалистов. В связи с медицинской реформой, участковые терапевты и педиатры переквалифицируются во врачей семейной медицины. При отсутствии Вашего адреса у терапевта или педиатра, рекомендуем просмотреть поле «Семейный врач».

Рекомендуем уточнять информацию в регистратуре Амбулатории или Центра

online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будет осуществлен поиск и показаны соответствующие лицензированные учреждения в радиусе 5 километров. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



online physician

С помощью этого сервиса Вы можете найти все аптеки рядом с вашим домом, в которых есть в наличии интересующий Вас препарат, сориентироваться по его стоимости, а также ознакомиться с инструкциями к препарату.





Введите название препарата

    


Для наиболее точного поиска, следует вводить название препарата частично и затем выбрать нужный из предлагаемого списка. Минимальная длинна поискового запроса – 3 символа (первые буквы названия). Например, при поиске препарата «Ранитидин», лучше ввести «Ран».
online physician

База учреждений наполняется

После выбора необходимой Вам категории, будут показаны соответствующие учрежедния для поддержаниия красоты, здоровья и внутренней гармонии в радиусе 5 километров от введенного адреса. При переходе на интересующую ссылку, Вы сможете ознакомиться с описанием учреждения, графиком его работы и контактами.

Категория учреждения

Выберите специализацию



Введите Ваш адрес



Ваша компания оказывает услуги по восстановлению и поддержанию красоты и здоровья, духовного и физического развития? Компания CDM в рамках проекта dnipromed.com предлагает Вам сервис «Запись к врачу on-line».

Портал dnipromed.com – совместный проект компании CDM и КП «Днепропетровский городской Центр здоровья» Департамента охраны здоровья Днепропетровского городского совета. Это уникальная и наиболее полная медицинская информационная система, не имеющая аналогов среди специализированных сайтов Днепропетровской области.

Ресурсы портала dnipromed.com дадут возможность потребителю не только увидеть Вашу баннерную или контекстную рекламу, но и упростят связь между Вами и Вашими потенциальными клиентами. Позволят быстро найти нужное учреждение, специалиста, услугу или препарат, ознакомиться с ценовой политикой, отзывами и тут же записаться на прием в режиме on-line.

Целевая аудитория портала – это активные люди в возрасте от 18 до 55 лет, ценящие свое здоровье, время и стремящиеся к инновациям. Большая плотность населения, более 500 тысяч пользователей сети Internet, широкий спектр предоставляемой и обновляемой информации на dnipromed.com, обеспечат высокую посещаемость ресурса и заинтересованность потребителя в предлагаемых Вами услугах.

Максимальная отдача при минимальных затратах с порталом dnipromed.com!

Європейські стандарти в контролі над тютюном: експерти закликали до нових правил маркування сигаретних упаковок

10 жовтня 2014 року відбулась прес-конференція Центру громадянського представництва «Життя» та Центру контролю над тютюном, присвячена необхідності запровадження нових, «європейських» вимог до маркування упаковок із сигаретами.  Експерти та громадськість закликали владу здійснити ротацію ілюстрацій на більш «правдиві» та більші за розміром - з наслідками хвороб від куріння для ефективнішого інформування людей про шкоду та негативні наслідки вживання тютюнових виробів.

Міжнародні дослідження доводять, що картинки - попередження на сигаретних упаковках підвищують обізнаність про наслідки для здоров'я і сприяють зниженню рівня поширеності куріння. «Страшні» фотоілюстрації хвороб на пачках підштовхують частину курців кинути курити, а інших - не починати взагалі. Але, на думку експертів, попереджувальні малюнки на пачках мають періодично замінюватися, адже курці поступово звикають до них і просто перестають звертати увагу. Тому організатори закликали владу запровадити механізм ротації попереджень та їхнє оновлення. 

«Попередження на пачці працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень. В середньому курець виймає та споглядає упаковку 20 разів на день, або 7300 разів на рік. Такі графічні малюнки також бачать ті, хто навколо курця - члени родини, друзі, колеги. Про дієвість дизайну упаковки знає і тютюнова індустрія, яка намагається усіляко використовувати пачку у рекламних цілях, – наголосив Андрій Скіпальський, голова правління Центру «Життя», експерт Українського центру контролю над тютюном.Відповідно до цьогорічного громадського моніторингу наявності тютюнової реклами, у 77% від 1026 промоніторених пунктів продажу сигарет виявлено різні форми стимулювання та рекламування тютюнових виробів саме з використанням сигаретної упаковки!»

У 2012 році Україна стала 40-ю країною в світі, де маркування пачки з сигаретами відповідає вимогам ВООЗ. «Уже в 2013 році подібні законодавчі регулювання охопили 63 країни світу, або більше 40% населення планети. Вимоги та рекомендації щодо імплементації таких законодавчих норм містяться у статті 11 Рамкової Конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну. Зокрема, йдеться про те, що «сторони Конвенції мають вживати заходів, щоб упаковка й маркування тютюнових виробів не стимулювали продаж тютюнових виробів будь-яким шляхом, що є помилковим та таким, що вводить в оману,  або  таким,  що  створює  хибне враження  про його характеристики», – прокоментувала Наталія Король, керівник відділу боротьби із неінфекційними захворюваннями Бюро ВООЗ в Україні

Нещодавно, країни із найбільш прогресивним антитютюновим законодавством – Великобританія, Ірландія, Франція, Туреччина – анонсували запровадження однотипної «стереотипної» упаковки вже у найближчій час. В Австралії таке маркування діє уже два роки – там продають сигарети в сіро-зелених упаковках без промоційних елементів (plain packaging) з великими графічними попередженнями про шкоду здоров'ю, які до того ж є найбільшими в світі за розміром та займають 82,5% від загальної площі пачки сигарет. Завдяки цим заходам поширеність куріння в Австралії зменшилася у 2010-2012 роках з 15,1% до 12,8%, тобто на 2,3 відсоткових пункти або на 15%.

Експерти також закликали владу почати імплементацію Директиви ЄС 2014/40/EU, яка, крім іншого, передбачає розміщення попередження з малюнком розміром 65% у верхній частині як передньої, так і задньої сторін сигаретної пачки, а також нанесення на 50% площі бокових сторін текстового попередження. «Споживачі мають право не тільки на вичерпну інформацію про шкоду тютюнових виробів, але і на таку інформацію, яка допоможе їм перестати бути споживачами цих виробів, - зауважив  Костянтин Красовський, завідувач відділом контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України. – В Україні є всі підстави почати імплементацію нової європейської директиви у найближчий час, що, зокрема, передбачає розміщення на всіх пачках номеру телефону або адреси сайту, де можна буде отримати допомогу у припиненні куріння. Крім того, з пачок має зникнути оманлива інформація щодо рівнів смол та нікотину, яка створює неправильне враження про те, що одні сигарети є нібито менш шкідливими, ніж інші, будуть заборонені сигарети з особливим запахом, наприклад, яблучні, тощо».

Для наочної демонстрації потрібних змін організатори представили 2-х метровий макет «європейської» сигаретної пачки, оформлений відповідно до вимог законодавства ЄС та продемонстрували найдієвіші зображення з арсеналу міжнародної практики маркування тютюнових пачок.

Вимога якнайскорішої імплементації зазначеної директиви є справедливою та виправданою, тим більше що уряди інших європейських країн вже розпочали роботу над впровадженням вимог документа. Найбільш показовим є приклад Молдови, оскільки парламент цієї країни відразу після ратифікації Угоди про асоціацію, прийняв у першому читанні комплексні зміни до законодавства, які повністю відповідають «антитютюновій» європейській директиві. На завершення, експерти зазначили, що готові передати політичним силам в оновленому парламенті вже напрацьовані зміни до Закону № 1512-VI для запровадження нових вимог до маркування тютюнових виробів. 

 

Контактна особа:

Анна Постовойтова

Центр контролю над тютюном

Центр громадянського представництва «Життя»

095-3979450, (044) 279 68 83, smokefreeukraine@center-life.org

 

Довідкова: Медичні попередження у формі ілюстрацій наслідків хвороб на сигаретних пачках з’явились в Україні 2 роки тому. З 4 жовтня 2012 р. тютюнові компанії, відповідно до постанови КМУ № 306 від 19.01.12 р., почали маркувати всі упаковки сигарет згідно з новими вимогами законодавства: 50% передньої частини пачки займає напис «Куріння вбиває», а 50% зворотного боку пачки – графічне зображення разом з попереджувальним надписом. Відповідно до Закону № 1512-VI від 11.06.2009 р., за  виробництво та введення в обіг на території України тютюнових виробів без медичних попереджень передбачається штраф від двох до двадцяти тисяч гривень.

Український центр контролю над тютюном – це проект ГО «Життя», що реалізується у співпраці із громадськими організаціями – членами Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну» з метою об'єднання зусиль громадськості та громадських адвокатів для впровадження системних змін у сфері контролю над тютюном в Україні та за підтримки міжнародної організації “Campaign for Tobacco Free Kids”.

 




Предыдущая Следующая
Комментариев пока нет
Оставить комментарий

Для комментирования заполните форму.

Подтвердите, что Вы не робот - дайте ответ на вопрос:


Имя Александра Сергеевича Пушкина?
 Анатолий
 Андрей
 Алексей
 Афанасий
 Александр

Выбрать другой вопрос

© 2022 Разработано компанией CDM, все права защищены.